Glaskunstenares Elena

Kunstige verlichting

De  begaafde designer Elena  Graure Manta is een Internationaal Glas Artieste met een academische opleiding in glas- en porceleinkunst. Ze heeft een enorme ervaring in allerhande glastoepassingen. Elena exposeert over heel de wereld en diverse winnende ontwerpen zijn ondergebracht in musea. Zo exposeerde zij in Nederland in het tassenmuseum te Amsterdam en met andere kunstige glascreaties in museum Jan van der Togt in Amstelveen. In laatstgenoemd museum staan door haar ontworpen glazen schoentjes. Op glasgebied beschikt zij over een groot vakmanschap.

Elena Graure-Manta is geboren in Roemenië (1956) Ze studeerde glas- en porseleinkunsten in Klausenburg (Roemenië) en woont inmiddels in Duitsland, waar ze in haar eigen atelier werkt. In de glasobjecten van Elena Graure-Manta herkent men zowel voorwerpen uit het alledaagse leven als pure fantasie. Zo maakte zij een serie glazen damesschoenen en handtasjes. Daarnaast nemen glazen ‘fantasiewagens’ de laatste tijd een steeds prominentere plek in binnen haar werk. De glasobjecten van Graure-Manta zijn zeer kleurrijk en bevatten vele details, wat elk object uniek en spannend maakt.

In 1985 behaalde zij de ‘Coburger Glaspreis für Moderne Glasgestaltung’ en sindsdien exposeert Graure-Manta over de hele wereld (o.a. Verenigde Staten en Japan), maar voornamelijk in Duitsland. De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:

Museum Jan van der Togt, te Amstelveen

Elena is meester in het vervaardigen van fantastisch vormgegeven verlichting uit het basismateriaal glas. De verlichtingselementen worden met de grootste zorg en liefde gemaakt en dragen alle haar persoonlijk signatuur, ingegrafeerd. Haar lampen die lijken op een handtas worden compleet geleverd met  een lampje. Wanneer deze wordt ontstoken zal het licht door de tinten en patonen van het gebruikte glas worden gefilterd en wordt de handtas omgetoverd tot een sfeervolle verlichting.

Decovista heeft een aantal verschillende uitvoeringen aangekocht, elk in een andere kleur en vorm, onder andere de hier afgebeelde modellen. Omdat het handwerk is kunnen er  detailverschillen zijn.

We hopen dat u net zo enthousiast zult zijn als wij over deze prachtige ontwerpen.  Elke 'tas' is overdags een mooi en bijzonder kunstobject om naar te kijken.  's-Avonds, als het buiten langzaam donker wordt en binnen de verlichting wordt ingeschakeld, straalt deze bijzondere lamp een gezellig gedimd licht uit. Deze 'verlichtingstas' is een bijzondere toevoeging aan uw interieur.

Glaskunst van Elena Graure Manta, gevormd tot bijzondere en romantische tafellampen, die niet misstaan in een modern interieur. Lichtgevende  kunstwerken van een bijzondere porcelein- en glas kunstenares: Elena Graure Manta. Voor wie van hoogstaande kwaliteit en originaliteit houdt zal zich verheugen in deze zeer bijzondere lichtobjecten, die grandioos binnen een moderne inrichting passen.
Deze tafelverlichting is authentiek, creatief en exclusief.

Als u geïnteresseerd bent in één van deze prachtige lampen, neem dan contact met ons op.  


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x