Museumshop info

Sorteren op:

Kunst vaas "Birds" met de door M.C. Escher gemaakte vlakverdeling bestaande uit vogels in rood en wit. De vaas is rond , gemaakt van porcelein. De vaas heeft een geschulpte rand. Onder licentie vervaardigd. Maat: h. 20 cm. / Ø 10 cm (ovaal)
€59,00
Sale
Vaas met een balletdanseres uit een schilderij van EdgarDegas. Deze kunstvaas is van de collectie Silhouette d'Art for John Beswick en is onder licentie gemaakt. Keramiek. Maat: h. 20 cm. / Ø 9 cm (ovaal)
€55,00 €45,00
De grote stier, een museum replica van de Grand Taureau gebaseerd op het originele beeldhouwwerk van Francois Pompon, gemaakt van donker gepatineerd artificial stone, Lengte 24 cm.. Onder licentie vervaardigd.
€76,00
Rennend konijn, in gladde, vloeiende lijnen, een gelicenseerde replica van het origineel van Francois Pompon. Het kunstbeeld is 15 x 28 cm. Het is gemaakt van resin en is afgewerkt met een donkere patina. Geleverd in geschenkdoos met kleine brochure.
€76,00
Zwarte ijsbeer, naar het origineel van beeldhouwerFrancois Pompon van 11 x 18 cm; een modulatie op de witte ijsbeer. Deze museumeplica uit de Mouseion collectie is gemaakt van resin met een zwart bronsen finish. Verpakt in geschenkdoos.
€49,00
Nestelende duif, het symbool voor vrede, naar een bronzen werk van beeldhouwer Franςois Pompon. "Pigeonne au nid coupé". Afmetingen : L/B/H in cm 7,5 x 11 x 4,5 cm. Dit museumbeeldje wordt geleverd in een geschenkdoos met kleine brochure.
€30,50
Kunstvaas Zonnebloemen van Van Gogh, collectie Silhouette d`Art for John Beswick. Afmetingen 25 cm x 8 cm. Een decoratief én praktisch cadeau. De geschulpte vaas met gele zonnebloemen wordt in cadeauverpakking geleverd. Porcelein.
€52,00
Vaas met de kunstafbeelding met de blauwe irissen van Vincent van Gogh. De vaas uit de collectie Silhouette d`Art for John Beswick is een mooi en praktisch cadeau met een kunstzinnig touch. Afmetingen: 22 x 8 cm.
€53,00
Replica van sculptuur Coq dormant, naar het origineel (1914) van beeldhouwer Francois Pompon. Dit beeld is onder licentie gemaakt en voorzien van een merkteken en certificaat. Deze Haan in kleine uitvoering is 13 cm hoog.
Materiaal: resin, brons g...
€36,00
Decoratieve vaas met de afbeelding van De Tuin der Lusten, geschilderd door Hieronymus Bosch. Deze museumvaas behoort tot de Collectie Silhouette d`Art for John Beswick en is 20 cm hoog. In geschenkverpakking.
€59,00
Beeldje naar het schilderij van Gustav Klimt met de titel „Hoop II“ gemaakt van met de hand beschilderd resin. Hoogte 24 cm. Geleverd in geschenkdoos.
€93,50
De Ridder, de allegorische Beethoven-fries van de Sezession tentoonstelling in Wenen.Een prachtig vormgegeven 3d object, naar de afbeelding uit het oorspronkelijke schilderij van de schilder Gustav Klimt.
Hoogte: 25 cm
€59,00
Klimt - De Verwachting -(1905). Een ontwerp voor een mozaiek in het paleis Stocklet te Brussel. Een prachtig vormgegeven 3d object, naar de afbeelding uit het oorspronkelijke schilderij van de schilder Gustav Klimt. Een decoratief Jugendstil object.
€79,50
De Kus (1907): Een prachtig vormgegeven 3d object, naar de afbeelding uit het oorspronkelijke schilderij van de schilder Gustav Klimt. Een decoratief Jugendstil object, onder licentie vervaardigd door het Parastone atelier en uitgebracht in resin.
€82,50
The Kiss (1907) is een naar 3D vertaalde beeltenis zoals weergegeven in het originele schilderij van Gustav Klimt. Dit decoratieve art-nouveaubeeld van resin is gelicenseerd en behoort tot de Mouseion Collectie van het Parastone Atelier. Hoogte: 30 cm.
€149,00
Kunstbeeldje van een geschilderd neo-klassiek portret "Picasso" vol vervreemdende Daliaanse symboliek. Lengte 13,5 cm, gemaakt van verzamelaarskwaliteit resin, deels handbeschilderd. Deze 3D-replica uit de Mouseioncollectie wordt geleverd in geschenkdoos
€48,00
Salvador Dali's symboliek: het geopolitiek kind slaat de geboorte van de mens gade (1943). oftewel : e nieuwe mens moet zich bevrijden van het benauwende verleden. Materiaal: resin, handbeschilderd. Hoogte 5 cm. In geschenkdoosje.
€38,50
Het beroemde ei waaruit een mens komt, uit het schilderij "Geopolitiek kind slaat de geboorte van de mens gade" het symbool voor nieuw leven (1943), vormgegeven in 3D door de Parastone Mouseion collectie. Hoogte 12 cm.
€108,00
Salvador Dali's olifant op extreem lange poten, uit het schilderij "La tentation de St.Antoine", omgezet naar een gelicenseerd, handbeschilderd 3D kunstwerk van 24 cm hoog. Merk: Mouseion, museumbeelden. Geleverd in geschenkdoos met brochure.
€92,00
Wit steigerend paard op lange poten, zo weggelopen uit het schilderij van de Verzoeking van de Heilige Antonius (1946) van Salvador Dali. Het paard is 19,5 cm hoog. Materiaal: verzamelaarskwaliteit kunsthars, met de hand geschilderd. In geschenkdoos met
€68,00
Ontwerp voor het ballet Mad Tristan, geschreven door Dali, geïnspireerd op de opera Tristan en Isolde van Richard Wagner. Materiaal: verzamelarskwaliteit kunsthars, met de hand geschilderde details. Hoogte 9 cm. In geschenkdoos.
€76,00
Een replica van De Zwaan, het costuumontwerp dat Dali voor een balletuitvoering ontwierp in 1939. Deze Mouseion replica is gemaakt van handbeschilderd kunsthars in verzamelaarskwaliteit. Afmetingen 9 x 18 cm. Verpakt in een geschenkdoosje .
€43,50
Salvador Dali's Kosmische atleten of "Poesie d' amerique", een fragment uit een schilderij uit 1943. Het 3D beeldje is gelicenseerd en is gemaakt van collectors kwaliteit. Hoogte 18 cm. Materiaal : resin, handbeschilderd. Geleverd in geschenkdoosje.
€64,00
Kunstbeeldje in 3D, naar een schilderij van Salvardor Dali met het "Soft Self Portrait". Het beeldje is onder licentie gemaakt en 8 cm hoog. Het wordt geleverd in een geschenkdoos met brochure.
€45,00
Museale herrijzenissen
Met het grootste respect voor het oorspronkelijke kunstwerk brengt het Nederlandse atelier van Parastone ondermeer beroemde schilderijen tot leven door ze uit het platte vlak te tillen en om te zetten naar 3D objecten of door oude beelden te herschapen. Deze fijnbewerkte sculpturen worden onder licentie vervaardigd en zijn ondergebracht in de Mouseion Collectie.

Decovista heeft uit het aanbod van dit atelier de keuze laten vallen op de  karakterbeelden met welhaast onwaarschijnlijke expressiviteit en als tegenhanger diverse glad gestileerde, door eenvoud uitblinkende sculpturen. Tenslotte bijzondere sfeerbeelden waaronder gedetailleerde uitwerkingen van tot de primitieve Masaai stam behorende figuren (wereldwijde Limited Edition).

Enkele kunstenaars hebben we hieronder uitgelicht:

MC Escher (17 juni 1898 –  27 maart 1972)

Nederlandse graficus en kunstenaar. Maurits Cornelis Escher visualiseerde wiskunde dusdanig dat leek en hoogleraar door zijn werken werden (worden) geboeid. Hij verstond de kunst om wiskundige ideeën uit te beelden waar professionele wiskundigen net uit waren gekomen of zelfs nog jaren werk voor nodig hadden. Hiermee kunnen we Escher zien als één van de grootste, zo niet de grootste, personen op het grensvlak van de wiskunde en de kunst van deze eeuw en langer. Het is dan ook des te opvallender dat hij niets van wiskunde begreep en hij ook niet zag wat andere kunstenaars dreef tot hun werk. Hij was eigenlijk gewoon een goed graficus met voorkeur voor de houtsnede, een goed meetkundig inzicht gecombineerd met een grote interesse voor wiskundige ideeën en een stevige werklust.

Kunstcritici beschouwden lange tijd Eschers werk niet als kunst. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze niet wisten wat ze met zijn werk aan moesten. Escher was een kunstenaar apart. In vergelijking met andere kunstenaars was hij meer een constructeur dan een artiest. Desalniettemin heeft hij een groot aantal fraaie werken opgeleverd, die ieder de toeschouwer evenveel kunnen doen als een goed kunstwerk. Een ander punt waarop Escher afweek was zijn wens dat iedereen van zijn kunst moest kunnen genieten en zich er door laten verwonderen. Hiertoe zorgde hij ervoor dat de prenten veel gereproduceerd konden worden en de prijzen laag bleven. Dit terwijl andere kunstenaars een uniek niet reproduceerbaar werk proberen te verkopen voor een goed bedrag. Om deze redenen, en zijn werk bekeken hebbend, denk ik dat we Escher het best kunnen beschouwen als een kunstenaar met een volledig eigen stroming. Een stroming waar hij alleen in stond.

Meer interessante informatie over Escher is te vinden op http://www.kunstbus.nl/kunst/m.c.+escher.html

Degas, Edgar (1834-1917)  KUNSTSCHILDER
De levensloop van de Parijse schilder kent weinig dramatische hoogtepunten. Hij bleef bovendien vrijgezel, want "Er is liefde en er is werk, en we hebben maar één hart". In zijn vroegere werk is zijn classistische opleiding te herkennen en met name de strenge lijnvoering van de door hem zo bewonderde Ingres. De door hem ontwikkelde thema's en technieken vormde de synthese tussen de traditionele en moderne schilderkunst. In 1874 organiseerde hij met Monet de eerste tentoonstelling van de önafhankelijken Met foto's als geheugensteun sloot hij zich op in zijn atelier, terwijl de anderen, met de sinds kort in tubes verkrijgbare verf naar buiten trokken. Na zijn vijftigste kreeg hij voor het eerst geldzorgen en verminderde bovendien zijn gezichtsvermogen. Volgens Renoir zien we in zijn werken echter dan pas 'de echte Degas'. Degas zelf stelde: "iedereen kan op zijn vijfentwintigste talent hebben; waar het op aan komt, is om op je vijfstigste talent te hebben.

Degas is al vroeg in ballet geinteresserd en in 1872 maakt hij zijn eerste studies van balletdanseressen. Hij vermijdt daarbij de werkelijke dramatiek, het optreden zelf. Zoals hij bij de paardenrenner de wereld voor en na de race afbeeldde, toont hij het ballet van l'Opera ook voornamelijk achter de schermen. Hij kiest voor subtiele, schijnbaar willekeurige compostities met onverwachte invalshoeken. Zoals in de door hem bewonderde techniek van de fotografie strekt de wereld zich uit buiten de lijst. De randen zijn afgesneden als in een snapshot. Er wordt op afstand een blik in een gesloten wereld gegund, "als door een sleutelgat", zoals Degas dat zelf verwoordde. Deze afstandelijke benadering lijkt een weerspiegeling van Degas leven. Toen een kleine danseres, een favoriet model, naar New York vertrok, reisde de schijnbaar onverschillige vrijgezel haar na op de eerstvolgende boot, om zonder van boord te gaan naar Frankrijk terugkeerde. "Wat kan men meer doen dan tonen, dat men het in zich heeft een dame van Parijs tot New York te volgen?"


Jean-Antoine Houdon (17741 - 1828 - PORTRETTIST
De bekendste neoclassistische portrettist van de 18-de eeuw, die tijdens zijn opleiding in Rome beroemde anatomische studies schiep.

Gustav Klimt (1862-1918)
Gustav Klimt's Golden Art Nouveau. In de weelderige werken van zijn "Gouden Periode" smolten beeldjes en ornamenten ineen om composities van unieke sensualiteit te worden. Gustav Klimt (1862-1918); combinaties van de verschillende bewegingen van de internationale Art Nouveau zijn zichtbaar in zijn prachtige schilderijen. Naast alle tijdelijke en ruimtelijke grenzen is zijn meest beroemde schilderij " De Kus" en wordt beschouwd als de "Allegorie van de liefde" als zodanig.Franz Xaver Messerschmidt (1736-1783) - BEELDHOUWER


De eigenzinnige en recalcitrante Duitse beeldhouwer die in Wenen, en
later in Bratislava, zijn beroemde serie karakterkoppen vervaardigde uit
brons en marmer. Het schijnt dat Messerschmidt al jaren leed aan wat tegenwoordig de ziekte van Crohn heet. Om zijn gedachten van deze  hinderlijke zaak af te leiden focuste hij zich op zijn eigen grimassen
door zijn onderste rib te molesteren terwijl hij voor de spiegel stond. De grimassen die hierdoor ontstonden bestudeerde hij nauwgezet en werkte deze later uit in zijn karakterbeelden. Hij maakte meer dan 60 bustes.
In de galerie Belvedere te Wenen kun je 16 van deze karakterkoppen bekijken.

Jammer genoeg zijn er op dit moment slechts vier stuks herschapen ..... Zeker niet alledaags, maar absoluut gedurfd. Heb je zelf karakter genoeg om een Messerschmidt in je omgeving te hebben?


FRANCOIS POMPOM, Franse beeldhouwer, leerling van Rodin en beroemd om zijn gestileerde dierfiguren.
Francois Pompon (1855 - 1933) BEELDHOUWER

Pompon  werd geboren in Saulieu, Frankrijk, als zoon van een meubelmaker. Op zijn 15e jaar trad hij in dienst bij een begrafenisondernemer, waar hij de beginselen van het beeldhouwen leerde. 's Avonds ging hij naar school: eerst naar l’Ecole des Beaux Arts en
daarna naar
l’Ecole Nationale des Arts Décoratifs. Overdags "leefde" hij zich nog steeds uit, ditmaal bij een andere begrafenisonderneming.

In 1882 trouwt hij en probeert een eigen oeuvre op te bouwen, hetgeen moeizaam verloopt.
Uiteindelijk treedt hij in dienst bij Rodin (bekend als beeldhouwer van o.a. "De Denker", waar hij na drie jaar “chef de l’atelier” wordt. Voor zijn eigen werk gaat zijn voorliefde echter uit naar boetseren in de buitenlucht. Om dat te kunnen realiseren ontwikkelt hij een ingenieuze mobiele boetseer-inrichting waarmee hij in staat is de natuur in te trekken. Aangesloten bij een groep beeldhouwers - Bande à Schnegg - rond het atelier van Rodin  richt hij zich op het beeldhouwen van nieuwe gestileerde vormen. Daarbij focust hij zich op de monumentale sereniteit van de klassieke beeldhouwkunst en richt zich daarbij meer en meer op dierfiguren en laat de menselijke figuren voor wat het is.


Pas vanaf 1919 trekt zijn werk meer belangstelling. Pas wanneer hij 67 jaar oud is volgt zijn grote doorbraak met de tentoonstelling van “l’Ours blanc” in gips op de Salon des artistes français.

Succesvolle tentoonstellingen volgen in Tokyo en Osaka, en de inmiddels beroemde ijsbeer wordt in marmer uitgevoerd.

Het museum  Saint-Omer koopt enkele werken en in 1929
krijgt de ijsbeer een plaats in het Musée de Luxembourg.

De bijna 3000 werken die Pompon bij zijn dood
aan de Franse staat naliet zijn uiteindelijk in het Musée
des Beaux Arts in Dijon tentoongesteld. Het Musée d’Orsay
in Parijs heeft een grote collectie gipsmodellen.


Het atelier Parastone vervaardigd onder licentie diverse werken van Pompon, maar de collectie is nog niet compleet.  Wij kijken in elk geval met belangstelling uit naar de pelikaan en de kraai en het liefste beide natuurlijk in een flinke - de realliteit benaderende - maatvoering.


Leonardo Da Vinci (1452-1519) UITVINDER/BEELDHOUWER/KUNSTSCHILDER:
Enkele bijzondere uitwerkingen van studies van Da Vinci omtrent de proporties en bewegingen van mens en dier.
De bekende tekening van de man van Vitruvian (ca. 1487). Deze tekening is een studie, gebaseerd op  een beschrijving van de ideale mannelijke lichaamsvorm, zoals werd beschreven door de Romeinse architect Vitruvius. Daarnaast het  paard (Da Vinci-school (1500-1550)) dat door hem werd gezien als de meesteres der meesters en een wonder van de natuur. 
Vitruvian Man


Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, beter bekend onder alleen zijn voornaam Michelangelo : 1475 – 1564)
Een Italiaans kunstschilder, beeldhouwer, architect en dichter in de Renaissance.Salvador Dali (1904 - 1989)
Wie Salvador Dali kent, kent hem waarschijnlijk van zijn Surrealistische schilderijen. Maar hij was een veelzijdig kunstenaar: schilder, ontwerper, cineast en schrijver van briljante teksten.
Diverse elementen uit zijn surrealistische tekeningen en schilderijen treft u hier aan als 3D object. De sculpturen zijn onder licentie vervaardigd.Afrikaanse Masaai:  BEELDHOUWSTER

Een mooi Masaai sculptuur, vervaardigd in brons van Stacy Bayne en uitgebracht onder licentie en in gelimiteerde  en genummerde oplage in resin. Het sculptuur behoort tot de Masaai Couleur collectie welke inmiddels beeindigd is. Voor de liefhebber erg bijzonder hiervan een exemplaar in zijn/haar bezit te hebben.  We hebben nog twee genummerde exemplaren.                                        
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x