Toms Drag INFO

Een eigen wereld  van  vormen en figuren.

Grappig, grillig, vreemd – in alle kleuren van de regenboog.  Tom’s Drags zijn unieke en stijlvol ontworpen objecten voor in huis. Ze zijn onvergelijkbaar met andere maar natuurlijk hebben ook zij hun oorsprong. 

Hun ontwerper, Tom Hoffmann reisde vaak en vond dat geweldig. In zijn werk vinden we dan ook invloeden van Europese en Amerikaanse Pop Art terug. Ze doen denken aan  Yellow Submarine,  maar ook aan populaire  versierselen zoals terug te vinden in de Europese, Afrikaanse en Aziatische cultuur.  Tom combineerde deze invloeden op zijn eigen unieke manier tot een wellustige kleurenexplosie en uiting van levensvreugde.  

Zijn werk is “origineel” in de dieptste betekenis van het woord!

 

Mensen, dieren, accessoires.

Obers, engelen, alligators – niets ging te ver.  De luchtige charme van Tom's Drags ® doordringt alles en iedereen van onvermoeibare, speelse  en onuitputtelijke creativiteit. Rollen en clichés worden op verrassende wijze geherinterpreteerd, vaak volledig ondersteboven gezet.

Alle creaties zijn handgemaakt en worden met de hand gereproduceerd.


 

 

De kunstenaar

Tom (Thomas) Hoffmann (1956 - 2012) was een in Duitsland geboren ontwerper, designer en beeldend kunstenaar. Met zijn partner richtte hij het  bedrijf  "Toms Company" op, waar hij zich toelegde op het ontwerpen van een productlijn met een eigen identiteit, kleur en humor. De Toms Drags.  Ondersteund door exposities maakte hij internationaal faam en zijn bekendheid groeit nog steeds. Er zijn liefhebbers in alle lagen van de bevolking ontstaan.

Tot ons grote verdriet kwam aan het leven van Tom in februari 2012 plotseling een einde toen hij stierf in zijn slaap. Zijn partner zet het bedrijf voort en zorgt ervoor dat de vele nog niet uitgebrachte ontwerpen en tekeningen worden gerealiseerd. De bestaande productlijnen worden voortgezet. Zo heeft Tom het gewild.

Gespecialieerde winkels vind je in toonaangevende Europese modesteden als Barcelona, Parijs, Milaan en Rome. In Nederland zijn er ook enkele winkels, waarvan de grootste Decovista is en de meeste voorraad heeft.  Maar ook buiten Europa is de collectie in diverse landen te koop.

Geen namaak:
Toms Drag is een beschermde merknaam. Copycats worden juridisch vervolgd. De echte Toms Drag zijn (behoudens de horoscooplijn en het porcelein) voorzien van een goudgekleurd metalen logo met daarin de naam Toms Drags. 
Twijfelt u over de echtheid van een Drag, maak dan foto's en neem contact met ons op met vermelding van de naam / het adres van de aanbieder.

Decovista is een officiële dealer en heeft de grootste voorraad Drags binnen de BENELUX. 


De collecties
:
Grofweg is het assortiment onder te verdelen in meubelcollecties, designspiegels, dierencollecties en accessoires voor de aankleding.
 
Niet alleen het gedetailleerde ontwerp, maar ook de fijne handmatige afwerking en beschildering zorgen voor een uniek eindproduct, met een eigen persoonlijkheid. 
Telkens weer weet Toms Company met opnieuw een aparte productlijn te komen.
In 2009 werd de "Diamond Collection" toegevoegd; in 2010 zag de Versailles Collection het licht, met een aantal geweldige design spiegels en bijzonder fraaie kasten, en kleinmeubelen. De Fairy Tale Collection dateert uit 2011 en recentelijk (voorjaar 2012) ontstond de Black Collection: objecten met de grondtoon zwart, aangevuld met de Frosted Glass Collection: schalen en vazen van gematteerd glas. 
De materialen
:
Voor de vervaardiging worden de beste kwaliteit materialen en verf gebruikt, die voldoen aan de Europese veiligheidsstandaarden. Het basismateriaal waarvan de meeste  kleinere Tom’s Drag objecten worden gemaakt is marmorin. Marmorin is een composiet van gemalen marmer en synthetische hars. Dit levert een materiaal op dat vergelijkbaar is met hoogwaardig keramiek.  Het marmorin wordt handmatig in mallen gegoten die door getalenteerde vaklieden tot in detail zijn vormgegeven en een exacte kopie zijn van het originele ontwerp. Nadat het daaruit ontstane model is gedroogd, wordt het handmatig beschilderd en afgewerkt. Het resultaat is een duurzaam, uniek product van hoge kwaliteit.

Meubilair / spiegels worden van hout (mdf) of glasfiber gemaakt. Dit type hout is sterk en goed te bewerken. Er zijn echter ook een aantal stukken gemaakt van metaal of met metalen delen.  Grotere sculpturen en schalen hebben een basis van glasfiber met daar overheen een coating van marmorin. Wat al deze materialen betreft: ze worden alle volledig met de hand beschilderd, afgewerkt (bladgoud, wimpers, strass, haren, etc.)  en daarna afgelakt met een transparante beschermlaag.  Uitzondering hierop is de porceleinen serviescollectie, dat inmiddels niet meer volledig geleverd kan worden omdat de productie is gestaakt.Gebruik
:
De nadruk ligt op het decoratieve. Uiteraard zijn kasten, tafels, spiegels gebruiksobjecten, maar bedenk dat gelakte objecten over het algemeen gevoelig zijn voor vocht en krassen. Zet deze producten daarom niet buiten of in een vochtige omgeving. Kleuren kunnen bij intensieve blootstelling aan zonlicht verbleken. We adviseren u om het blad van tafels en kasten te voorzien van een glasplaat om krassen te voorkomen. Dit kunt u ook doen met bijvoorbeeld vlakke dienbladen. Vaatwasmiddel tast glas en porceleinen serviesgoed aan. Was dit altijd met de hand af als u er lang plezier van wilt hebben.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x