SPEELDOOSJES - MUZIEKDOZEN

Sorteren op:

Sale
Speeldoos: Baby(jongen) in zachte blauwe kleertjes en bunny-mutsje, zittend in een mand. Muziekdoosje, waarbij de baby beweegt op de melodie: "Mozarts wiegenlied". Hoogte 20 cm
€39,00 €35,00
Speeldoos: een leuk geboortecadeau: een baby(jongen) in een trommel. Dit muziekdoosje beweegt op de melodie: "Brahms wiegenlied". Hoogte 17 cm.
€27,95
Speeldoos glitterbol met elfje. Na het opdraaien speelt het een melodie: Waltz of the Flowers.
Hoogte ca. H 15 cm. Schud met de bol en het elfje wordt omringd door gouden sneeuw.
Materiaal: polystone en glas. Laatste !
€22,00

Speeldoosjes

Speeldoosjes, ook wel muziekdoosjes genoemd,  worden gewaardeerd door jong en oud. Kinderen vinden de bewegende delen fantastisch en bij ouderen is het een stukje nostalgie; ze doen denken aan vroeger. Echte verzamelaars vind je onder volwassenen.  

Speeldoosjes zijn nostalgie
Ze doen herinneren aan de onbezorgde kindertijd door ofwel hun model ofwel vanwege de melodie. Vroeger had bijna elk meisje wel een speeldoosje dat ze van haar vader en moeder of van grootouders kreeg en waar ze urenlang gefascineerd naar kon kijken.  Tegenwoordig vind je zelden nog muziekdoosjes in de shoppingcentra; deze kleinoodjes hebben plaats gemaakt voor vaak luidruchtig electronisch speelgoed of dure bordspellen.  Het blijven echter sfeervolle en tijdloze muziekdoosjes waar iedereen warme gevoelens bij krijgt. Velen sluiten een gekregen speeldoosje dan ook in hun hart als dierbaar geschenk om voor lange tijd te bewaren.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x