Exclusieve collectie C. Jeré - Artisan House Shop

Sorteren op:

Moderne wanddecoratie met vergrijsd zilver-blauwe schijven aan donkerrode grillige takken. Dit gesigneerde ontwerp van C. Jeré brengt een ode aan de schoonheid van koralen. Maat: ca. 130 cm tot 190 cm. Te verzenden tegen NL - Special Care XL tarief
€875,00
Wandsculptuur Eden toont een boomblad in de herfst. Gemaakt van in natuurlijke kleuren beschilderd staal. Gesigneerd C. Jeré en met echtheidscertiicaat. Maat ca. 135 cm x 66 cm.
€1.399,00
The Mariner is een handgemaakt zeilbootskelet dat kan worden opgehangen of neergezet. Gesigneerd C. Jeré. Maten: 116 x 105 x 17 cm.
€1.495,00
Metalen wandobject Impress, handgemaakt. Maat ca. 145 x 98 x 10 cm. Dit 3-D kunstobject van staal, koper en messing is het alternatief voor platte wandkunst. Met certificaat van echtheid.
€1.295,00
Aquous is een stoer ogend, handgemaakt wandsculptuur van metaal van 119 x 69 x 15 cm groot en heeft een uitgesproken industriële look. De stalen platen relfecteren het licht door hun onregelmatige structuur en de vlambehandeling die voor kleurnuances
€965,00
Wandsculptuur Sterling Journey, van C. Jeré, in staal-zilveren tinten. Het ronde, stalen object is bewerkt zodat bij lichtval het patroon te zien is. Indoor / outdoor geschikt. Diameter 94 cm.
€799,00
Handgemaakt, metalen wanddecoratie City Park, een ontwerp van C. Jeré, gesigneerd met certificaat.
Driedimensionaal kunstobject van ca. 130 x 80 cm
€1.179,00
Kleurrijk wandsculptuur Epiphany. Een verrassende samenstelling van gekartelde, ronde schijven van staal, behandeld met verf en hitte. Maat: 128 x 72 cm
€1.139,00
Dit rechthoekige wandsculptuur van C. Jeré bestaande uit overlappende stroken van vlambehandeld koper, is bescheiden van maat: 106 x 10 x 58 cm.
€1.175,00
Wandsculptuur From The Depths is een set van twee stalen rechthoeken, gelakt in diep staalblauw overlopend naar groen en gouden tinten. Maten: elk 48 x 91 x 8 cm.
€1.785,00
Wandsculptuur Kaleidoscope is een kleurrijk, handgemaakt metalen kunstwerk met een warme uitstraling van C. Jeré. Gesigneerd, met certificaat. Maat: 125 x 80 cm. Binnen Nederland te verzenden tegen NL - Special Care XL tarief.
€760,00
Ebb Tide is een handgemaakt wandobject van RVS met beslagen en vlambehandelde delen. Afmeting: 229 x 18 x 62 cm
€1.695,00
Imponerend metalen wandsculptuur Raindrops Brass van 167 lang; ion warm guodbruik; één van de beroemdste ontwerpen van C. Jeré. Handgemaakt en gesigneerd kunstobject met een ongeëvenaarde uitstraling. Geleverd met certificaat. Maten: ca. 167 x 84 18 cm.
€1.399,00
Raindrops is één van de beroemdste ontwerpen van C. Jeré. Een imponerend metalen wandsculptuur met halve bollen en met vlam-bewerkte schijven. Ca. 170 cm breed.
€1.359,00
Wanddecoratie Seagulls II ook bekend als Flock of Birds is een ontwerp in messing van C. Jeré 1994. Gesigneerd, met echtheidscertificaat. Breedte 115 cm x 56 cm hoog x 14 cm diep.
€695,00
Ignition is een geheel roestvrijstalen wandobject met een rond middelpunt van geborsteld staal met een doorsnede van 110 cm. Gesigneerd C. Jeré. Kleur : middengrijs, geborsteld.
€895,00
Gravity is een robuust, 130 cm breed wandsculptuur van twee ineen gezette schijven van geborsteld staal en koperaccenten. Het roept een gevoel van beweging op, wat versterkt wordt door de gebrushte oppervlakte. Het object kan ook gekanteld worden opge
€1.369,00
Pulsar is een wandsculptuur met een krachtige uitstraling. Het is samengesteld uit metalen elementen die ontspruiten aan een centrale, gebrushte bol. Breedte ca. 124 cm x 80 cm hoog en 17 cm diep. Er gaat een enorme energie vanuit en het is een absolute
€1.295,00
Urchin is een beroemde klassieker van C. Jeré . Het compacte stekelige kunstwerk is opgebouwd uit vijf bollen van verschillend formaat, samengesteld uit dunne, messing pennen. Hun vorm is die van een zee-egel. Afmetingen ca. 100 x 65 x 25 cm.
€1.595,00
Winter Orchard is een metalen wandsculptuur van 135 cm breed en 104 cm hooog. De drie-dimensionale besneeuwde boomgaard is een handgemaakt stilleven en is ontworpen door C. Jeré en wordt geleverd met een certificaat van Artisan House.
€795,00
Firmament is een tweedelig wandobject opgebouwd uit metalen vierkantjes van staal, koper en messing. Gesigneerd ontwerp van C. Jeré. Afmeting van compositie zoals getoond 190 x 85 cm. Elk deel is 130 cm x 50 cm. Variabel op te hangen.
€1.155,00
Attraction is een drie-dimensionale wanddecoratie, indrukwekkend, verfijnd en warm met tal van koperen kleurschakeringen die bij licht tot leven komen. Handgemaakt van hittebehandeld staal en koper. Maat: ca. 120 x 80 cm. Gesigneerd en met certificaat.
€985,00
The Elms toont een bomengroep (Iepen) in een 3D ontwerp van C. Jeré. Het sfeervolle sculptuur is handgemaakt uit koperdraad en messing blaadjes. Maat ca. 133 x 82 x 8 cm.
€785,00
Een samenstelling van stervormige elementen die lijken op een evenwichtig mechanisme. Dit koele staalchromen object is ca. 130 x 90 cm. Design: C. Jeré.
€945,00

Exclusieve wandsculpturen

metalen wandsculpturen

Onze imponerende handgemaakte wandsculpturen in diverse kleurstellingen en stijlen zijn gemaakt uit diverse metaalsoorten. De abstracte en figuratieve wandsculpturen zijn stuk voor stuk pronkstukken die de uitstraling van woonkamer, of bedrijfs- / prakijkruimte naar een hoger niveau tillen. De toepassing van deze exclusieve wanddecoratie zegt veel meer dan een vlakke schilderij of fotolijst. Het brengt een kamer tot leven, omdat een dergelijk kunstwerk wordt beïnvloed door de wisselingen van licht en schaduw in de ruimte waar het hangt en zelfs soms door de omgevingskleuren.

Decovista is hét adres voor de beroemde wandsculpturen C. Jeré, die van betaalbare galeriekwaliteit zijn en die exclusief worden uitgebracht door Artisan House in Amerika. De wanddecoraties van C. Jeré zijn handgemaakt, gesigneerd en worden geleverd met een Artisan House certificaat van echtheid.  

Achtergrond:

De begaafde ontwerpers Curtis Freiler en Jerry Fels, versmolten in de jaren 70 hun namen tot C. Jeré en samen ontwierpen ze prachtige constructies van metaal, waaronder vrijstaande objecten en wandsculpturen. Zij richtten vervolgens Artisan House op en stelden een begaafd team handwerkslieden samen die hun driedimensionale ontwerpen vakkundig konden samenstellen.  Zij wilden het mogelijk maken om betaalbare kunstobjecten voor ook de minder rijken te maken, als antwoord op de schreeuwend dure objecten uit galleries.

Hedentendage wordt precies volgens dezelfde methode gewerkt, om zo deze betaalbare kunst te kunnen blijven aanbieden. Naast eerder uitgebrachte ontwerpen worden ook nieuwe ontwerpen, die aansluiten op hedendaagse trends, gemaakt, maar vind de vervaardiging ten dele plaats in handwerk-ateliers die zijn verhuisd naar Azië om de kosten laag te houden. De wandsculpturen passen helemaal in het interieurbeeld van nu en ze zijn al langere tijd ook verkrijgbaar met meer kleuren.

In principe zit er voor elke smaak en interieurstijl iets bij, passend bij een industriële-, moderne-, klassieke- of tijdloze inrichting. De wanddecoraties zijn er in blank gelakt of geborsteld staal, in warm gekleurd metaal of in met verf behandelde uitvoeringen. Abstracte objecten, figuratieve ontwerpen,  groot en klein formaat, in koper, messing, blank staal, RVS, spiegelend of gematteerd, gebrushed staal, door hitte verkleurd staal, het is er allemaal. 

In onze showroom is een mooie selectie te zien van deze handgemaakte wandsculpturen uit de collectie van C. Jeré, Artisan House. Wat er hangt kan meteen worden geleverd, het overige uit de catalogus kan worden besteld.  Bezoek de showroom in Duiven om te zien wat wij bedoelen. De openingstijden vindt u bij de sectie "showroom en afhalen". Naast eventueel genoemde openingstijden kunt u bijna dagelijks op afspraak terecht en meestal nog dezelfde dag.

Ontstaansgeschiedenis C. Jeré Artisan House  

C. Jere is de geregistreerde naam van de kunstenaars Jerry Fels en Curtis Freiler, die vanaf eind 50er jaren tot ver in de 70er jaren zowel samenwerkten als ontwierpen. Samen creeerden ze prachtige constructietekeningen voor metalen wandsculpturen, die ze zelf daarna met de hand tot leven brachten.   
Toen hun werk populairder werd en de vraag groter, richtten zij Artisan House op en namen geschoolde vaklieden in dienst om de ontwerpen aan de hand van hun tekeningen te construeren en te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe ontwerpen. Tegenwoordig ontspruiten uit handen van meester-kunstenaars in de C. Jere Design Studio te Burbank, Californië  nieuwe ontwerpen, die gereproduceerd worden door een team van getalenteerde ambachtslieden in twee overzeese productiestudio's in Azíë. Hierdoor blijven de objecten betaalbaar en is het interessant een dergelijk decoratief wandsculptuur aan te schaffen, zeker als je je realiseert dat wandobjecten uit de beginperiode van Artisan House op veilingen wel 7500 USD hebben opbrachten. Afhankelijk van de geliefdheid van een bepaald object, kan het daarom op langere termijn een goede kunst-investering worden.

Ga HIER meteen naar de wandsculpturen van C. Jeré

Materialen en bewerkingen

Inmiddels maakt Artisan House al 50 jaar een zeer bijzondere collectie metalen wandkunst en sculpturen voor woonhuizen en openbare plaatsen. Of het nu figuratief of abstract is, elk werk wordt met de hand gemaakt uit hoogwaardige metalen en legeringen, waaronder koper, brons, messing, staal, aluminium en chrome. De bewerkingen zijn talrijk en gevariëerd, van laswerk tot beitelwerk, van slijptol tot airbrushing en patina alsmede vlambehandelingen van de gebruikte metaalsoorten waardoor diverse kleurschakeringen ontstaan in bijv. koper of chroom. Hierdoor hebben alle objecten een unieke en levendige uitstraling. 

De C. Jeré sculpturen winnen in toenemende mate aan populairiteit en zijn erg gewild bij verzamelaars en interieurontwerpers.  Alle items zijn copyrighted, gesigneerd en worden voorzien van certificaat.

Ga HIER meteen naar de wandsculpturen van C. Jeré

Betaalbaar design

Sedert de oprichting in 1963 blijft Artisan House haar oorspronkelijk voornemen trouw: het vervaardigen van kunst op galerie niveau tegen een betaalbare prijs. C. Jere by Artisan House heeft met succes het gat gedicht tussen het dure aanbod van exclusieve kunstgalerieën en in massa geproduceerde decoratieve wandobjecten door het creëren van originele beelden in ongeëvenaarde ontwerpen tegen betaalbare prijzen. Het bedrijf voegt een grote dimensie toe aan indoor en outdoor omgevingen, die menigeen verbaasd doet staan. Oogverblindend mooi!

De wandsculpturen verheffen het uiterlijk van elke ruimte dankzij zeer uiteenlopende vormgeving alsmede kleur- en materiaalgebruik. Abstract design van multigekleurde, koele en warme tinten, op de natuur geïnspireerde ontwerpen met aardse inspiraties en sculpturen die doen denken aan activiteiten die ontspannen, prikkelen of inspireren.

Toepasbaarheid:
De metaalsculpturen passen uitstekend in zowel moderne als in traditionele interieurs, maar geven ook een directiekamer of vergaderruimte een interessante uitstraling. Er zijn ook wandobjecten in de collectie van Artisan House die geschikt zijn voor buiten in de tuin of op een terras. Daarbij adviseren wij u om deze te plaatsen op een enigszins beschutte plek waar hevige regen, hagel en direct fel zonlicht worden vermeden. Op deze manier kunt u jarenlang van zo'n wandobject genieten. 

Er zijn tevens vrijstaande vloerobjecten alsmede prachtige tafelonderstellen binnen de collectie, die zorgen voor een bepaalde dynamiek in de ruimte óf in uw tuin. Deze vrijstaande collectie beeldende kunstobjecten zijn vrijwel allen geschikt voor buiten en stuk voor stuk ware eyecatchers voor in uw tuin of groot dakterras. Met alle plezier tonen wij u de betreffende objecten in onze catalogus. 

Veelzijdige metaalkunst
Dankzij haar bruisende, veelzijdige ontwerpen is Artisan House erkend als multi-dimensionaal "metaalbedrijf van de kunst". In de loop der decennia is een collectie ontstaan van kleinere representatieve wandsculpturen zoals bomen, takken en kleine scénes, alsmede grootschalige kunstwerken in moderne, trendy of traditionele stijl. Voor iedere smaak is er wel een geschikt object te vinden. 

De wandsculpturen zijn bijzonder geschikt voor een woonkamer, maar zijn evenzo fantastische eyecatchers in een bedrijf of kantoor, waarmee men beslist een groot statement kan maken. 
Voor wie op zoek is naar vintage objecten: kijk dan eens hier.  

Ga HIER meteen naar de wandsculpturen van C. Jeré

-------------

Ben je op zoek naar een uniek wandobject ter aankleding van woonkamer, eetkamer, slaapkamer of hal? Wij hebben een bijzonder mooie collectie metalen kunstobjecten van C. Jeré voor zowel een modern, tijdloos als klassiek interieur in abstracte vorm en figuratief, in warme kleuren en koele tinten. 
Twijfel je omdat kiezen vanaf een foto lastig is, bezoek dan eens onze showroom in Duiven, vlakbij de afrit van de A12.  Direct meenemen vanaf de showroom is ook mogelijk. Check de webshop om te zien of het gewenste sculptuur dat je wilt bekijken in voorraad is. Naleveringen zijn doorgaans mogelijk. 

Tevens kunnen wij de modellen bestellen bestellen uit de aktuele catalogus die in de showroom ter inzage ligt. Stuur ons een e-mail over het betreffende object. Wij adviseren je graag.   

---------------

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x