Exclusieve collectie wanddecoraties van C. Jeré - Artisan House

Sorteren op:

Moderne 2-delige wanddecoratie met zilver-ijsblauwe schijven aan donkerrode grillige takken. Dit creatieve ontwerp van C. Jeré brengt een ode aan de schoonheid van koralen. Maten: 100 x 51 en 105 x 45 cm. Verzending tegen Special Care XL tarief.
€845,00
Sale
Wandsculptuur Eden toont een boomblad in herfstkleuren en is ca. 135 cm x 66 cm groot en 10 cm diep. Het exclusieve kunstobject is handgemaakt van in natuurlijke kleuren beschilderd staal en weegt ca. 8 kilo. Gesigneerd met certicaat.
€1.595,00 €1.240,00
The Mariner is een handgemaakt zeilbootskelet dat kan worden opgehangen of neergezet. Gesigneerd C. Jeré. Maten: 116 x 105 x 17 cm.
€1.350,00
Metalen wandobject Impress, handgemaakt. Maat ca. 145 x 98 x 10 cm. Dit 3-D kunstobject van staal, koper en messing is het alternatief voor platte wandkunst. Met certificaat van echtheid.
€1.235,00
Wandsculptuur Sterling is een doormidden gespleten rond stalen object, dat een brush bewerking ondergaan heeft, waardoor bij lichtval de schakeringen in glans te zien zijn. Indoor / overkapt outdoor geschikt. Diameter 94 cm.
€969,00
Tweedelig metalen wandsculptuur Propensity bestaand uit ronde ringen en schijven die door vlambehandeling een uniek kleurenpatroon laten zien. Elk deel is ca. 84x 62 cm. Dit muurkunstwerk is handgemaakt en gesigneerd.
€875,00
Exclusief en genummerd metalen wandsculptuur "City Park" van ca. 129 x 80 x 10 cm; een klassieker van C. Jeré- Artisan House. Een interessant ontwerp met veel details. Afhalen mogelijk. Dit wandobject kan ook worden toegezonden.
€1.295,00
Kleurrijk wandsculptuur Epiphany. Een verrassende samenstelling van gekartelde, ronde schijven van staal, behandeld met verf en hitte. Maat: 128 x 72 cm
€1.285,00
Strak, modern wandsculptuur From The Depths. Twee stalen rechthoeken, transparant gelakt in diep staalblauw overlopend naar goud, waar de impact van een ogenschijnlijke explosie te zien is. Een subliem metalen 3- D kunstwerk. Afm. elk 48 x 91 x 8 cm.
€1.750,00
Kaleidoscope, een grafisch wandsculptuur van 125 x 80 x 10 cm. Handgemaakt uit massief koper, messing en staal en vervolgens in rijke tinten gekleurd. Het is een levendig en kleurrijk kunstwerk met geometrische vormen en het heeft een open structuur
€825,00
Ebb Tide is een handgemaakt wandobject van RVS met beslagen en vlambehandelde delen. Afmeting: 220 x 18 x 65 cm
€1.765,00
Imponerend metalen wandsculptuur Raindrops Brass van ca. 170 x 85 x 17 cm in warm goudbruin, één van de beroemdste ontwerpen van C. Jeré. Handgemaakt en gesigneerd kunstobject met een ongeëvenaarde uitstraling. Geleverd met certificaat.
€1.475,00
Raindrops is één van de beroemdste ontwerpen van C. Jeré. Een imponerend metalen wandsculptuur met halve bollen en met vlam-bewerkte schijven. Ca. 170 cm breed.
€1.490,00
Wanddecoratie Seagulls II - Brass, ook bekend als Flock of Birds. Dit handgemaakte wandsculptuur meeuwen in vlucht is een beroemd ontwerp van C. Jeré en is gesigneerd. Het wordt geleverd met echtheidscertificaat. Afmetingen ca. 115 x 60 cm x 14 cm.
€689,00
Rings of Gravity is een robuust, 130 x 90 cm groot, stijlvol metalen wandobject. Het bestaat uit twee geschakelde schijven; de één in staalkleur; de ander antraciet. Het gebrushte staal, onderbroken door koperen vlakken roept een gevoel van beweging op
€1.229,00
Pulsar is een handgemaakt wandsculptuur met een krachtige uitstraling. Het kunstwerk is samengesteld uit metalen elementen die lijken te exploderen vanuit de gebrushte bol. Afmetingen: B 124 x H 80 x D 17 cm. Een absolute eye-catcher. Ontwerp: C. Jeré.
€1.195,00
Urchin, een beroemde klassieker van C. Jeré . Het exclusieve kunstwerk is opgebouwd uit vijf bollen in verschillend formaat, gemaakt van vermessingde staaldraad pinnen op een vermessingd stalen frame. Ook bekend als Starburst. Afm. ca. 100 x 65 x 25 cm.
€1.585,00
Winter Orchard is een metalen wandsculptuur van 135 cm breed en 104 cm hooog. De drie-dimensionale besneeuwde boomgaard is een handgemaakt stilleven en is ontworpen door C. Jeré en wordt geleverd met een certificaat van Artisan House.
€765,00
Tweedelige chique, drie-dimensionaal wandsculptuur uit metalen vierkantjes van staal, koper en messing. Handgemaakt en gesigneerd C Jeré. Elk deel is 130 x 50 cm. Er zijn diverse composities mogelijk (zie foto's). Past bij elke interieurstijl.
€1.345,00
Attraction is een schitterende 3-D wanddecoratie van ca. 120 x 80 cm met een verfijnde en warme uitstraling met tal van gebrushte koperen en metalen elementen, maar toch luchtig. Met een spotje komt dit kunstobject intens tot leven. Gesigneerd.
€919,00
Wanddecoratie The Elms toont een bomengroep aan de horizon. Het is een sfeervol en handgemaakt 3-D stilleven van C. Jeré. De iepenbomen zijn gemaakt door talloze glanzende messing blaadjes op koperdraad te zetten. Afmetingen ca. 133 x 78 x 8 cm.
€875,00
Sale
Een samenstelling van verbonden, stervormige elementen die een evenwichtig mechanisme vormen. Een sprankelend wandobject in chroom met staalblauwe paintbrush. Dit wandsculptuur is ca. 130 x 90 cm. Handgemaakt, gesigneerd en geleverd met certificaat.
€925,00 €775,00
Sale
Wandsculptuur Safari bestaat uit ovaal gevormde zonnen, gekleurd in mat-zilver en mat goud. Het compacte, handgemaakte kunstwerk heeft een exotische uitstraling. Afmetingen: 118 x 70 cm. Dit is een gesigneerde wanddecoratie van C. Jeré.
€1.019,00 €750,00
Wandsculptuur Summer Oak is een 3d kunstobject van staal en messing, geinspireerd op de natuur. Maat: 127 x 9 x 64 cm.
€895,00

Exclusieve wanddecoraties van metaal

Drie-dimensionale metalen wandsculpturen van een prachtige kwaliteit, de perfecte vervanging van platte schilderijen en fotolijsten.  Onze imponerende handgemaakte wandsculpturen in diverse kleurstellingen en stijlen zijn gemaakt uit diverse metaalsoorten. De abstracte en figuratieve wandsculpturen zijn stuk voor stuk pronkstukken die de uitstraling van woonkamer, of bedrijfs- / prakijkruimte naar een hoger niveau tillen. De toepassing van deze exclusieve wanddecoratie zegt veel meer dan een vlak schilderij of platte fotolijst. Het brengt een kamer tot leven, omdat een dergelijk kunstwerk wordt beïnvloed door de wisselingen van licht en schaduw in de ruimte waar het hangt en zelfs soms door de omgevingskleuren.

Decovista is hét adres voor de beroemde wandsculpturen C. Jeré, die van betaalbare galeriekwaliteit zijn en die exclusief worden uitgebracht door Artisan House in Amerika. De wanddecoraties van C. Jeré zijn handgemaakt, gesigneerd en worden geleverd met een Artisan House certificaat van echtheid.  

Achtergrondinformatie:

De begaafde ontwerpers Curtis Freiler en Jerry Fels, die zwagers van elkaar waren, versmolten in de jaren 70 (in 1963) hun namen tot C. Jeré en samen ontwierpen ze prachtige constructies van metaal, waaronder vrijstaande objecten en wandsculpturen. Curtis gebruikte een verscheidenheid van traditionele technieken zoals emailleren, het gieten van hars in mallen en het gieten van brons en andere metalen om hun abstracte metalen werken van verschillende gegroepeerde en modulaire vormen te creëren.

Ze werkten samenaan verschillende artistieke projecten en deelden een passie die hen in staat zou stellen "kunst van galeriekwaliteit voor het grote publiek" te produceren. Hun kunst/product was zeer redelijk geprijsd maar zeer goed ontworpen en geconstrueerd en veel van hun tafel- en wandsculpturen zijn nog steeds te vinden op veilingsites met bijna allemaal in uitstekende staat.

Om hun beeldhouwwerken van metaal op een meer commerciële basis te produceren, richtte Curtis  Artisan House op en gebruikte dit bedrijf om hun werken onder een wereldwijd publiek te verspreiden. Het bedrijf produceerde in die tijd ook nog hun kostuumjuwelen onder de merknaam Renoir en Matisse. Naast hun abstracte werken ontwierpen de twee kunstenaars ook fantasiejuwelen. 

Op het hoogtepunt hadden de zwagers ongeveer 300 ambachtslieden in Artisan House werkzaam. Ze produceerden hun meubelen van galerie-kwaliteit, hun juwelen en hun beeldhouwwerken in grote aantallen. Deze ambachtslieden stonden onder toezicht van Freiler in zijn rol als productiechef en Fels als hoofd van het ontwerp. Zij verdeelden metalen, plooiden draden, soldeerden en lastten messing, koper en andere metalen, alvorens ze te voorzien van de typische lichtgevende, iriserende patina's. Freiler was beroemd om zijn nauwgezette aandacht en zijn precieze instructies aan de arbeiders in het atelier.  

Als gevolg van de grote werkdruk besloten Jerry Fels en Curtis Freiler in 1972 om Artisan House te verkopen met de voorwaarde dat de bestaande ontwerpen onaangetast zouden blijven, waaronder de prachtige Raindrops, Urchin of Pom Pom, de Seagulls, diverse stadsgezichten en nog veel meer andere sprekende objecten. 
Op een gegeven moment raakten de wanddecoraties uit de mode en werd met de productie gestopt, totdat in de negentiger jaren de vraag weer aantrok waardoor de werkzaamheden werden hervat. Omdat de arbeidslonen steeds hoger werden en de creaties daardoor onbetaalbaar zouden worden werd besloten om het grootste handwerk-atelier te verhuizen naar het verre oosten.
 
Jerry Fels overleed in oktober 2008.
Curt Freiler overleed op 22 juli 2013, op de ongelooflijke leeftijd van 103 jaar, in Los Angeles, Californië, maar hun ontwerpen leven voort.

Hedentendage wordt precies volgens dezelfde productiemethode gewerkt, maar zijn er ook nieuwe ontwerpen toegevoegd door nieuwe designers die de ontwerpen laten aansluiten op modetrends voor het interieur.  In principe is er voor elke interieurstijl iets bij, passend bij een industriële-, moderne-, klassieke- of tijdloze inrichting. De wanddecoraties zijn er in blank gelakt of geborsteld staal, in warm gekleurd metaal of in met verf of emaille behandelde uitvoeringen. Abstracte objecten, figuratieve ontwerpen,  groot en klein formaat, in koper, messing, blank staal, RVS, spiegelend of gematteerd, gebrushed staal, door hitte verkleurd staal, het is er allemaal. 

In onze showroom is een mooie selectie te zien van deze handgemaakte wandsculpturen uit de collectie van C. Jeré, Artisan House. Wat er hangt kan meteen worden geleverd, het overige uit de catalogus kan worden besteld.  Bezoek de showroom in Duiven om te zien wat wij bedoelen. De openingstijden vindt u bij de sectie "showroom en afhalen". Naast eventueel genoemde openingstijden kunt u bijna dagelijks op afspraak terecht en meestal nog dezelfde dag.

Ontstaansgeschiedenis C. Jeré Artisan House  

C. Jere is de geregistreerde naam van de kunstenaars Jerry Fels en Curtis Freiler, die vanaf eind 50er jaren tot ver in de 70er jaren zowel samenwerkten als ontwierpen. Samen creeerden ze prachtige constructietekeningen voor metalen wandsculpturen, die ze zelf daarna met de hand tot leven brachten.   
Toen hun werk populairder werd en de vraag groter, richtten zij Artisan House op en namen geschoolde vaklieden in dienst om de ontwerpen aan de hand van hun tekeningen te construeren en te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe ontwerpen. Tegenwoordig ontspruiten uit handen van meester-kunstenaars in de C. Jere Design Studio te Burbank, Californië  nieuwe ontwerpen, die gereproduceerd worden door een team van getalenteerde ambachtslieden in twee overzeese productiestudio's in Azíë. Hierdoor blijven de objecten betaalbaar en is het interessant een dergelijk decoratief wandsculptuur aan te schaffen, zeker als je je realiseert dat wandobjecten uit de beginperiode van Artisan House op veilingen wel 7500 USD hebben opbrachten. Afhankelijk van de geliefdheid van een bepaald object, kan het daarom op langere termijn een goede kunst-investering worden.

Bekijk HIER de wandsculpturen van C. Jeré

Materialen en bewerkingen

Inmiddels maakt Artisan House al 50 jaar een zeer bijzondere collectie metalen wandkunst en sculpturen voor woonhuizen en openbare plaatsen. Of het nu figuratief of abstract is, elk werk wordt met de hand gemaakt uit hoogwaardige metalen en legeringen, waaronder koper, brons, messing, staal, aluminium en chrome. De bewerkingen zijn talrijk en gevariëerd, van laswerk tot beitelwerk, van slijptol tot airbrushing en patina alsmede vlambehandelingen van de gebruikte metaalsoorten waardoor diverse kleurschakeringen ontstaan in bijv. koper of chroom. Hierdoor hebben alle objecten een unieke en levendige uitstraling. 

De C. Jeré sculpturen winnen in toenemende mate aan populairiteit en zijn erg gewild bij verzamelaars en interieurontwerpers.  Alle items zijn copyrighted, gesigneerd en worden voorzien van certificaat.

Ga HIER meteen naar de wandsculpturen van C. Jeré

Betaalbaar design

Sedert de oprichting in 1963 blijft Artisan House haar oorspronkelijk voornemen trouw: het vervaardigen van kunst op galerie niveau tegen een betaalbare prijs. C. Jere by Artisan House heeft met succes het gat gedicht tussen het dure aanbod van exclusieve kunstgalerieën en in massa geproduceerde decoratieve wandobjecten door het creëren van originele beelden in ongeëvenaarde ontwerpen tegen betaalbare prijzen. Het bedrijf voegt een grote dimensie toe aan indoor en outdoor omgevingen, die menigeen verbaasd doet staan. Oogverblindend mooi!

De wandsculpturen verheffen het uiterlijk van elke ruimte dankzij zeer uiteenlopende vormgeving alsmede kleur- en materiaalgebruik. Abstract design van multigekleurde, koele en warme tinten, op de natuur geïnspireerde ontwerpen met aardse inspiraties en sculpturen die doen denken aan activiteiten die ontspannen, prikkelen of inspireren.

Toepasbaarheid:
De metaalsculpturen passen uitstekend in zowel moderne als in traditionele interieurs, maar geven ook een directiekamer of vergaderruimte een interessante uitstraling. Er zijn ook wandobjecten in de collectie van Artisan House die geschikt zijn voor buiten in de tuin of op een terras. Daarbij adviseren wij u om deze te plaatsen op een enigszins beschutte plek waar hevige regen, hagel en direct fel zonlicht worden vermeden. Op deze manier kunt u jarenlang van zo'n wandobject genieten. 

Er zijn tevens vrijstaande vloerobjecten alsmede prachtige tafelonderstellen binnen de collectie, die zorgen voor een bepaalde dynamiek in de ruimte óf in uw tuin. Deze vrijstaande collectie beeldende kunstobjecten zijn vrijwel allen geschikt voor buiten en stuk voor stuk ware eyecatchers voor in uw tuin of groot dakterras. Met alle plezier tonen wij u de betreffende objecten in onze catalogus. 

Veelzijdige metaalkunst
Dankzij haar bruisende, veelzijdige ontwerpen is Artisan House erkend als multi-dimensionaal "metaalbedrijf van de kunst". In de loop der decennia is een collectie ontstaan van kleinere representatieve wandsculpturen zoals bomen, takken en kleine scénes, alsmede grootschalige kunstwerken in moderne, trendy of traditionele stijl. Voor iedere smaak is er wel een geschikt object te vinden. 

De wandsculpturen zijn bijzonder geschikt voor een woonkamer, maar zijn evenzo fantastische eyecatchers in een bedrijf of kantoor, waarmee men beslist een groot statement kan maken. 
Voor wie op zoek is naar vintage objecten: kijk dan eens hier.  

Ga HIER meteen naar de wandsculpturen van C. Jeré

-------------

Ben je op zoek naar een uniek wandobject voor de finishing touch van je woonkamer, slaapkamer of hal? Wij hebben een bijzonder mooie en gevarieerde collectie metalen kunstobjecten van C. Jeré. We hebben passende wandsculpturen voor zowel een modern, tijdloos als klassiek interieur. Artisan House objecten zijn er in een abstracte of  figuratieve vormgegeving, in warme kleuren en koele tinten. 

Heb je ergens anders een wandsculptuur gezien dat we niet aanbieden, laat het ons dan weten zodat we u wellicht toch van dienst kunnen zijn. We kunnen alle actuele modellen bestellen.  

---------------

 

  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x