Gebruiksinformatie

Algemeen: 
Ashleigh & Burwood is de merknaam van een specialist in geuren voor in huis, opgericht in London in 1993.  Het bedrijf produceert hedendaagse en klassieke geurproducten en geurlampen. Deze geurlampen zijn de beste op dit gebied in zowel design als werking.

De speciaal voor deze geurlampen bedoelde aroma's worden ontwikkeld door Ashleigh & Burwood  in samenwerking met bekwame geurspecialisten.  Iedere losse lamp maar ook een combi-set  is verpakt in een mooie zwarte cadeaudoos met gouden opdruk en is klaar om als geschenk overhandigd te worden. Een speciaal trechtertje om de fles te vullen en een handleiding  maken eveneens deel uit van de geschenkdoos; deze zitten onder de zwarte voorgevormde inzet

WAT MAAKT HET VERSCHIL MET EEN GEURSPRAY of een (electrische) olieverdamper?

De werking van een geurlamp is niet te vergelijken met een spray, een verdamper (olie op een schaaltje met vlam eronder) of geurstokjes in een flesje. Deze maskeren namelijk ongewenste geur, door er alleen maar een geurtje aan toe te voegen. Bij geurlampen  vindt er katalytische oxidatie plaats. Hierdoor verbranden ongewenste geurdeeltjes. Om deze reden doet ook een neutraal ruikende vloeistof zijn werk. Een geurende toevoeging is dus niet noodzakelijk.

De techniek
Het proces van katalytische oxidatie bestaat al heel lang want zo'n twee eeuwen geleden werd het in ziekenhuizen gebruikt om de lucht te zuiveren van ongewenste geurtjes en bacteriën.
In de gloeisteen (met het eraan vastgemaakte lont) zijn metalen verwerkt die een magnetische werking op elkaar uitoefenen. Eén van deze metalen is platina. Als de lamp is aangestoken bereikt de steen na circa 2 minuten een temperatuur van  boven de 200 graden Celsius, waarna de vlam kan worden gedoofd.  De steen blijft dan echter gloeien. Door deze enorme hitte ontstaat dat speciale katalytische oxidatie-proces en komen luchtstromingen als gevolg van drukverschillen op gang. Door de katalytische oxidatie worden de onaangename geurdeeltjes verbrand terwijl de vlam gedoofd is.

De steen van de geurlamp blijft gloeiend heet nadat de vlam is gedoofd en omdat hij specifieke metalen bevat, waaronder platinum, zuigt hij de aromatische vloeistof langs het lont omhoog. De ongewenste geurdeeltjes worden verbrand en de aroma's komen vrij.  Dit is dus een geheel ander proces dan sprayen, verdampen van geurparels, of geurtoevoeging d.m.v. geurstokjes of andere middelen. 

Zowel qua verpakking als qua prijsstelling zijn de geurlampen van Asleigh & Burwood uitermate geschikt als cadeau. En bedenk: een woonkamer die lekker ruikt als je binnen komt geeft een welkom en goed gevoel, waarin je graag vertoeft. Krijg je 's avonds nog visite, dan is het prettig als de geur van je avondmaaltijd niet meer in het huis hangt.

Ons assortiment geurlampen
 Elke geurlamp is handgemaakt en uniek. De getoonde foto's zijn een goede weergave, maar er zullen altijd nuanceverschillen zijn.  

GEURTYPEN 
Naast een neutrale geur (Neutral) zijn er tal van andere aroma's van Ashleigh & Burwood bij ons verkrijgbaar, onderverdeeld in geurgroepen: 


GEBRUIKSAANWIJZING VAN DE GEURLAMP
 

Voorbereiding
Om de lamp te vullen plaats je hem op een stabiele, vlakke ondergrond die eenvoudig is schoon te maken, mocht je knoeien.

 1. Verwijder de beide doppen (de kleine dichte dop en de opengewerkte sierdop) van de lamp. 
 2. Haal de steen met lont omhoog, uit de fles en plaats het meegeleverde trechtertje in de opening.
 3. Giet langzaam het gekozen aroma in de trechter tot maximaal 2/3e deel van de geurlamp. (de rest van de fles moet leeg blijven zodat er een luchtcirculatie kan ontstaan bij de ontbranding).
 4. Laat het lont met de steen weer in de fles zakken en sluit hem af met de kleine dichte afsluitdop.
 5. Als de lont helemaal nieuw een droog is, wacht je ca. 30 minuten totdat het lont en de steen verzadigd zijn van de geurolie. Eerder brandt hij niet.  

Het in gebruik nemen: 

 • Verwijder weer beide doppen. Zorg dat de lamp vlak staat en dat er niets boven hangt dat in de brand kan vliegen. Ga ook niet zelf met je gezicht boven de steen hangen. 
 • Steek een lucifer of aansteker af en zorg dat de diffuser steen rondom vlam vat.  De vlam kan wel 15 cm hoog worden, maar hij wordt vanzelf kleiner. Pas op je huisdieren / kinderen.
 • Blaas na 2 minuten de vlam helemaal uit.  Nu blijft alleen de diffuser-steen heet gloeien. 
 • Bescherm de gloeiende steen met de opengewerkte, grote sierdop. Raak de steen zelf niet aan want hij is gloeiend heet. 

De geurlamp zuivert nu de lucht en verspreid het aroma.  Laat de lamp ca. 30 - 45  minuten branden (afhankelijk van de grootte van de ruimte). Verplaats hem eventueel na een half uur naar een ander deel van de kamer.  Een aangestoken lamp verbruikt ca. 28 gr. aroma per uur.

Beëindigen van de aromaverdamping:

 • Verwijder de sierdop snel (PAS OP HEET!) en leg hem op een vuurvaste ondergrond.
 • Neem het kleine, dichte afsluitdopje en plaats deze over de gloeiende steen (pas daarbij op dat je je vingers niet brand want de hitte dringt snel door het dopje heen). De zuurstoftoevoer stopt nu en daarna ook het gloeien van de steen en het verbruik van de geurolie..

Als je vergeet het verbrandingsproces te beëindigen en de diffusersteen laat doorgloeien, dan blijft de vloeistof verdampen net zolang totdat de geurlamp leeg is. Daarna pas stopt de diffusersteen met gloeien.

TIPS:

Vind je de afkomende geur te sterk?
Wanneer een aroma te sterk geurt, kun je hem verdunnen met “Neutral”. Hoe meer Neutral je toevoegt des te zachter wordt de geur. Experimenteer eens met wat verschillende geuren of maak zelf een mengsel van één of meer van de Ashleigh & Burwood aroma's. Ons advies: Gebruik de eerste keer altijd een mix van Neutral + een geur (verdunning van de geur).

Verzorging van uw Ashleigh & Burwood aromalamp
In princpe is er geen onderhoud nodig. De buitenkant van uw Ashleigh & Burwood aromalamp kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek (met eventueel wat sop). Zorg er altijd voor dat de standaard afdekdop op de lamp is geplaatst en dat de bovenkant afgekoeld is, voordat je de lamp reinigt. Houd een gevulde geurlamp bij het schoonmaken niet ondersteboven.  Als de steen na lange tijd van dienst opeens niet meer goed wil branden, dan kan hij verstopt zijn met residu van het aroma. 

Reinigen van de steen:
Verwijder de steen met aangehecht lont en plaats deze in een klein kopje met Neutral vloeistof, Dek het kopje af, verwijderd van open vuur en laat dit ongeveer 60 minuten staan. Het zich in de steen bevindende residu wordt nu opgelost. In plaats daarvan kun je ook de lamp vullen met Neutral van Asleigh & Burwood en de lamp gedurende 30-60 minuten laten 'branden'. Mocht de diffusersteen met lont na verloop van tijd te sterk vervuild raken of kapot gaan dan kunt u deze vervangen voor een nieuwe. We verkopen deze bij de accessoires.

Vragen en antwoorden
- Hoe lang moet een geurlamp branden om vieze geur/kooklucht te verwijderen? Antw: Na ongeveer 60 minuten wordt een ruimte van 56 m3 gevuld met een aroma (een kamer van 4 x 5 x 3 m). In de praktijk is vaak een brandduur van 30 tot 40 minuten voor een niet al te grote kamer voldoende.
- Hoeveel verbruikt mijn lamp?  Antw: ongeveer 28 gram aroma per uur.
- Koelt de diffusersteen snel af nadat de vlam is uitgeblazen? Antw.: Nee, de steen blijft heet zolang er aroma in de fles zit en er nog zuurstof bij kan komen.  De steen koelt pas af nadat het kleine dopje over de steen is geplaatst.  
- Kan ik een ander aroma in de aromalamp gebruiken? Antw. Dit doet u op eigen risico. Zolang het een aroma is dat specifiek bedoeld is voor katalytische verbranding, dan zou het in principe geen probleem moeten zijn. Vloeistof die bij geurstokjes geleverd wordt is zeker NIET geschikt. Experimenteren is voor eigen risico.
- Kan ik geuren mengen? Antw.: Ja, je kunt Fragrance lamp premium geuren van Ashleigh & Burwood mengen. Zo je kun je een eigen 'parfum' creeëren.
- Hoe kan ik het beste van aroma in de geurlamp wisselen? Antw.: Gebruik de aromalamp totdat alle aroma opgebruikt is of giet eventuele resterende aroma voorzichtig terug in de originele fles. Haal de steen met lont uit de lamp en laat deze aan de lucht drogen. Giet daarna 50 ml neutrale aroma van Ashleigh & Burwood in de lamp en plaats de lont terug. Steek de steen na 30 minuten aan en laat de steen alle aroma opgebruiken. De steen dooft dan vanzelf.  U kunt nu een nieuw aroma aan uw aromalamp toevoegen. Het is echter eenvoudiger om een extra geurlamp aan te schaffen.


Veel plezier met uw geurlamp. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x