Gebruiksinformatie

Gebruiksinformatie Ashleigh & Burwood

In elke doos treft je - onder de flaconhouder - een papieren gebruiksaanwijzing aan én de trechtertje (soms vastgeplakt). 

Algemeen: 
Ashleigh & Burwood is de merknaam van een specialist in geuren voor in huis, opgericht in London in 1993.  Het bedrijf produceert hedendaagse en klassieke geurproducten en geurlampen.

Deze geurlampen zijn de beste op dit gebied in zowel design als werking. Een deel van de lampen heeft een klassiek, sfeervol uiterlijk, een ander deel heeft een moderne uitstraling en de keuze is daardoor enorm. Rond, ovaal, hoog en laag, glanzend en mat. Ook de sierdoppen zijn er in diverse varianten. De speciaal voor deze geurlampen bedoelde aroma's worden ontwikkeld door Ashleigh & Burwood  in samenwerking met bekwame geurspecialisten.  Iedere losse lamp maar ook een combi-set  is verpakt in een mooie zwarte cadeaudoos met gouden opdruk en is klaar om als geschenk overhandigd te worden. Een speciaal trechtertje om de fles te vullen en een handleiding  maken eveneens deel uit van de geschenkdoos. 

Geurlampen zijn zowel voor mannen als vrouwen een geschikt cadeau. De geurlampen zijn zowel decoratief als praktisch omdat ze ongewenste geuren wegnemen en naar wens een fijn aroma toevoegen. 

Geurlamp

De werking van een geurlamp is niet te vergelijken met een spray, een verdamper (olie op een schaaltje met vlam eronder) of geurstokjes in een flesje. Deze maskeren namelijk ongewenste geur, terwijl bij geurlampen er  katalytische oxidatie, plaatsvindt. Hierdoor verbranden ongewenste geurdeeltjes. Om deze reden doet ook een neutraal ruikende vloeistof zijn werk, hetgeen nooit zou kunnen met een geurloze spray of geurloze olie op een schoteltje.

De steen van de geurlamp blijft gloeien nadat hij is uitgeblazen en omdat hij specifieke metalen, waaronder platinum bevat zuigt hij de aromatische vloeistof langs het lont omhoog. De ongewenste geurdeeltjes worden verbrand en de aroma's komen vrij.  Dit is dus een geheel ander proces dan sprayen, verdampen van geurparels, of geurtoevoeging d.m.v. geurstokjes of andere middelen. 

Juist door het proces van katalytische oxidatie is er sprake van eliminering van ongewenste geuren, luchtzuivering en aromatisering. De  geurlampen waarin dit proces kan plaatsvinden zijn verkrijgbaar in prachtige designs en kleuren die een lust voor het oog zijn. Zowel qua verpakking als qua prijsstelling zijn ze uitermate geschikt als cadeau. En bedenk: een woonkamer die lekker ruikt als je binnen komt geeft een welkom en goed gevoel, waarin je graag vertoeft. Krijg je 's avonds nog visite, dan is het prettig als de geur van je avondmaaltijd niet meer in het huis hangt.

De techniek
Het proces dat katalytische oxidatie heet, bestaat al heel lang want zo'n twee eeuwen geleden werd het in ziekenhuizen gebruikt om de lucht te zuiveren van ongewenste geurtjes en bacteriën.

In de gloeisteen (waaraan het lont verbonden zit) zijn metalen verwerkt die een magnetische werking op elkaar uitoefenen. Eén van deze metalen is platina. Als de lamp is aangestoken bereikt de steen na circa 2 minuten een temperatuur van  boven de 200 graden Celsius, waarna de vlam kan worden gedoofd.  De steen blijft dan echter gloeien. Door deze enorme hitte ontstaat dat speciale katalytische oxidatie-proces en komen luchtstromingen als gevolg van drukverschillen op gang. Door de katalytische oxidatie worden de onaangename geurdeeltjes verbrand terwijl de vlam gedoofd is.

Ons assortiment lampen
Het assortiment bestaat uit drie maten geurlampen in verschillende vormen, al dan niet versierd met mozaieksteentjes. Er zijn cadeau-sets in twee maten, bestaande uit een aromalamp en een geurolie.

Zowel de ceau-sets als de losse lampen worden geleverd in een smaakvolle, zwarte cadeaudoos met gouden opdruk en van binnen een voorgevormde inleg, een trechtjertje en een handleiding. Ter completering zijn er voor enkele mozaiek geurlampen bijpassende onderborden van glasmozaiek verkrijgbaar, die de set helemaal af maken. 

OPMERKING:
Elk van onze geurlampen is handgemaakt en daarom  uniek. We hebben er zo veel mogelijk voor gezorgd dat de foto's op onze website de geurlamp juist weergeven, maar er zullen altijd nuanceverschillen zijn, al dan niet mede veroorzaakt door andere lichtomstandigheden.  Hierdoor kunnen optische verschillen waarneembaar zijn.

GEURTYPEN 
Naast een neutrale vulling zijn er tal van andere fijne aroma's verkrijgbaar.  Wij hebben aroma's uit de volgende categorieën (testers zijn bij ons ook aanwezig) :

Fris en natuurlijk, / Zoet en bloemig / Fruitig en exotischKruidig en houtachtig.


GEBRUIKSAANWIJZING
 
Stap 1, 2, 3: (bij 1e ingebruikname) 

Om de lamp te vullen plaats je hem op een stabiele, vlakke ondergrond die eenvoudig is schoon te maken, mocht je knoeien. Zet de lamp eventueel op een schotel of krant en houd een stuk keukenpapier bij de hand. Verwijder de beide doppen (de kleine dichte dop en de opengewerkte sierdop) van de lamp. 

Haal de steen met lont omhoog, uit de fles.
Plaats het meegeleverde trechtertje in de opening.  Giet langzaam het gekozen aroma in de fles (of maak een mix tussen een geur en de neutrale vloeistof), tot maximaal 2/3e deel van de geurlamp. De rest van de fles moet leeg blijven zodat er een luchtcirculatie kan ontstaan bij de ontbranding.
Veeg eventueel geknoeide vloeistof op de fles of rand weg.  Laat het lont met daarop de steen weer in de fles zakken en sluit hem af met de kleine dichte afsluitdop. Wacht nu eerst zo'n 30 minuten totdat het lont en de steen verzadigd zijn van de geurolie. Eerder brandt hij niet.  

stap 1stap 3

Stap 4 en 5 - het in gebruik nemen: 
Verwijder weer alle doppen. Zorg dat de lamp vlak staat en dat er niets boven hangt dat in de brand kan vliegen. Ga ook niet zelf met je gezicht boven de steen hangen.  Steek een lucifer of aansteker af en houd deze bij de diffuser steen totdat deze rondom vlam vat.  De vlam kan wel 15 cm hoog worden! Houd een brandende lamp verwijderd van brandbare materialen en pas op je huisdieren / kinderen. Laat nu de vlam ca. 2 minuten branden; hij wordt in die tijd vanzelf weer kleiner. Blaas hem na ca. 2 minuten volledig uit maar sluit hem niet af van de open lucht.  Nu blijft alleen de diffusersteen heet gloeien. 

stap 4 stap 5

Stap 6: 
Controleer goed of de vlam uit is en plaats nu alléén de ventilerende opengewerkte sierdop voorzichtig over de diffuser steen. Raak de steen zelf niet aan want hij is gloeiend heet.  De Fragrance Lamp zuivert nu de lucht en verspreid het aroma.  Laat de lamp ca. 30 - 45  minuten branden (afhankelijk van de grootte van de ruimte). Verplaats hem eventueel na een half uur naar een ander deel van de kamer.  Een aangestoken lamp verbruikt ca. 28 gr. aroma per uur.

 stap 6

Stap 7: 
Beëindigen van de aromaverdamping: Verwijder de sierdop snel (PAS OP HEET!) en leg hem op een vuurvaste ondergrond. Neem het kleine, dichte afsluitdopje en plaats deze over de gloeiende steen (pas daarbij op dat je je vingers niet brand want de hitte dringt snel door het dopje heen). De zuurstoftoevoer stopt  nu en daarna ook het gloeien van de steen. Hij blijft nog wel enige tijd heet. De grote sierdop kan echter direct over de dichte dop geplaatst worden.

Als je vergeet het verbrandingsproces te beëindigen en de diffusersteen laat doorgloeien, dan blijft de vloeistof verdampen net zolang totdat alles op is. Daarna pas stopt de diffusersteen met gloeien.
stap 7stap 8

TIP: Vind je de afkomende geur te sterk?  
Wanneer een aroma te sterk geurt, kun je hem verdunnen met “Neutral”. Hoe meer Neutral je toevoegt des te zachter wordt de geur. Experimenteer eens met wat verschillende geuren of maak zelf een mengsel van één of meer van de Ashleigh & Burwood aroma's. Ons advies: Gebruik de eerste keer altijd een mix van Neutral + een geur (verdunning van de geur).

Verzorging van uw Ashleigh & Burwood aromalamp
In princpe is er geen onderhoud nodig. De buitenkant van uw Ashleigh & Burwood aromalamp kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek (met eventueel wat sop). Zorg er altijd voor dat de standaard afdekdop op de lamp is geplaatst en dat de bovenkant afgekoeld is, voordat je de lamp reinigt. Houd een gevulde geurlamp bij het schoonmaken niet ondersteboven.  Als de steen na lange tijd van dienst opeens niet meer goed wil branden, dan kan hij verstopt zijn met residu van het aroma. 

Reinigen van de steen:
Verwijder de steen met aangehecht lont en plaats deze in een klein kopje met Neutral vloeistof, Dek het kopje af, verwijderd van open vuur en laat dit ongeveer 60 minuten staan. Het zich in de steen bevindende residu wordt nu opgelost. In plaats daarvan kun je ook de lamp vullen met Neutral van Asleigh & Burwood en de lamp gedurende 30-60 minuten laten 'branden'. Mocht de diffusersteen met lont na verloop van tijd te sterk vervuild raken of kapot gaan dan kunt u deze vervangen voor een nieuwe. We verkopen deze bij de accessoires.

Vragen en antwoorden
- Hoe lang moet een geurlamp branden om vieze geur/kooklucht te verwijderen? Antw: Na ongeveer 60 minuten wordt een ruimte van 56 m3 gevuld met een aroma (een kamer van 4 x 5 x 3 m). In de praktijk is vaak een brandduur van 30 tot 40 minuten voor een niet al te grote kamer voldoende.
- Hoeveel verbruikt mijn lamp?  Antw: ongeveer 28 gram aroma per uur.
- Koelt de diffusersteen snel af nadat de vlam is uitgeblazen? Antw.: Nee, de steen blijft heet zolang er aroma in de fles zit en er nog zuurstof bij kan komen.  De steen koelt pas af nadat het kleine dopje over de steen is geplaatst.  
- Kan ik een ander aroma in de aromalamp gebruiken? Antw. Dit doet u op eigen risico. Zolang het een aroma is dat specifiek bedoeld is voor katalytische verbranding, dan zou het in principe geen probleem moeten zijn. Vloeistof die bij geurstokjes geleverd wordt is zeker NIET geschikt. Experimenteren is voor eigen risico.
- Kan ik geuren mengen? Antw.: Ja, je kunt Fragrance lamp premium geuren van Ashleigh & Burwood mengen. Zo je kun je een eigen 'parfum' creeëren.
- Hoe kan ik het beste van aroma in de geurlamp wisselen? Antw.: Gebruik de aromalamp totdat alle aroma opgebruikt is of giet eventuele resterende aroma voorzichtig terug in de originele fles. Haal de steen met lont uit de lamp en laat deze aan de lucht drogen. Giet daarna 50 ml neutrale aroma van Ashleigh & Burwood in de lamp en plaats de lont terug. Steek de steen na 30 minuten aan en laat de steen alle aroma opgebruiken. De steen dooft dan vanzelf.  U kunt nu een nieuw aroma aan uw aromalamp toevoegen. Het is echter eenvoudiger om een extra geurlamp aan te schaffen.


Veel plezier met uw geurlamp. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x