Xaver Messerschmidt - EXTREEM!

Sorteer op:

Getty, of Boze Man van Franz Xavier Messerschmidt (1736 - 1783. Het sculptuur is onderdeel van zijn beroemde serie karakter koppen met extreme gezichtsuitdrukkingen. Onder de sokkel zit een stempel als onderdeel van onder licentie vervaardigde replic...
€59,00
Messerschmidt's Ultimate Simplet is een bijzondere replica van een karakterkop van deze beeldhouwer. Hoogte 20 cm. Vervaardigd van zandbruin gepatineerde resin. Onderdeel van een bijzondere collectie museumbeeldjes.
€59,00
Buste met de karakterkop 'A Strong Man', een museum replica van beeldhouwer Xavier Messerschmidt, onder licentie vervaardigd. De buste is 20 cm hoog en wordt geleverd in een geschenkdoos.
€59,00
Dit is een opvallende buste van De Gaper, zoals gebeeldhouwd door Franz Xavir Messerschmidt. Dit borstbeeld is onderdeel van de beroemde serie karakterkoppen. Hoogte 19 cm, gemaakt van resin.
€62,00
Xaver Messerschmidt
De Zwabische Franz Xaver Messerschmidt is een van de meest fascinerende beeldhouwers van de zogenaamde Enlighting periode.  Hij had groot succes met zijn werken in Wenen bij de keizerlijke familie onder Maria Theresa en was een van de eerste artiesten van zijn tijd die brak met de traditie van grote barokke portretten ten gunste van het neoclassicisme. Als gevolg van een persoonlijke crisis rond 1770 maakten zijn werk en zijn levensomstandigheden een radicale draai mee. Dit resulteerde in een beroemde serie beeldhouwerken,  studies van gezichtsuitdrukkingen uitgewerkt in borstbeelden. Het verhaal gaat dat Messerschmidt zijn eigen mimiek in de spiegel bestudeerde en reproduceerde.

Messerschmidt op YouTube

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x