Xaver Messerschmidt - EXTREEM!

Sorteer op:

Karakterkop Vexed Man, oftewel de Boze Man, een replica van het door Franz Xavier Messerschmidt (1736 - 1783) gemaakte beeldhouwwerk. Het is één van de beroemde serie borstbeelden met extreme gezichtsuitdrukkingen. Hoogte 20 cm. Gemaakt van kunststeen.
€59,50
Replica in kunststeen van een karakterkop van beeldhouwer Xavier Messerschmidt. Het zware borstbeeld heeft een hoogte 20 cm en wordt geleverd in geschenkverpakking. Het beeld is onder licentie gemaakt en is onderdeel van de Mouseioncollectie van Parastone
€59,50
Buste met de karakterkop 'A Strong Man', een museum replica van beeldhouwer Xavier Messerschmidt, onder licentie vervaardigd. De buste is 20 cm hoog en wordt geleverd in een geschenkdoos.
€59,50
Dit is een opvallende buste van De Gaper, zoals gebeeldhouwd door Franz Xavir Messerschmidt. Dit borstbeeld is onderdeel van de beroemde serie karakterkoppen. Hoogte 19 cm, gemaakt van kunststeen.
€59,50
Borstbeeld Constipation (nr. 30) uit de serie van Franz Xavier Messerschmidt (1736 - 1783. Het beeld is één van zijn beroemde karakterkoppen met extreme gezichtsuitdrukkingen. Onder licentie gemaakt . Lengte 20 cm. Het origineel is in het museum te Neure
€59,50
Xaver Messerschmidt
De Zwabische Franz Xaver Messerschmidt is een van de meest fascinerende beeldhouwers van de zogenaamde Enlighting periode.  Hij had groot succes met zijn werken in Wenen bij de keizerlijke familie onder Maria Theresa en was een van de eerste artiesten van zijn tijd die brak met de traditie van grote barokke portretten ten gunste van het neoclassicisme. Als gevolg van een persoonlijke crisis rond 1770 maakten zijn werk en zijn levensomstandigheden een radicale draai mee. Dit resulteerde in een beroemde serie beeldhouwerken,  studies van gezichtsuitdrukkingen uitgewerkt in borstbeelden. Het verhaal gaat dat Messerschmidt zijn eigen mimiek in de spiegel bestudeerde en reproduceerde.

Messerschmidt op YouTube

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x