Decoratieve beelden van metaal, brons en resin

BEELDEN

Welkom bij onze beeldencollectie. De collectie kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen met een sober of een kleurig aanzien. De beelden variëren van realistische tot meer abstract vormgegeven beelden. Voor de zeer expliciete en kleurrijke Toms Drags beelden is een aparte productgroep in het hoofdmenu te vinden, evenals voor de bronskleurige Body Talk beelden die ondermeer naakte bodybuilder-beelden bevat. Deze zijn dus niet in deze categorie beelden ondergebracht. 

BRONZEN
Brons wordt gemaakt uit een legering van koper en tin. De legering heeft een roodachtige tot gelige kleur, afhankelijk van het tingehalte. Door het te smelten kan het in diverse vormen gegoten worden en is er voor iedereen wel een bronzen beeld te maken dat past in zowel een klassiek als modern interieur.
Onder invloed van de lucht kan brons oxideren. Dit is een proces dat vele jaren op zich kan laten wachten. Langzaam aan zal het bronzen object een groenige of bruine aanslag vertonen. Deze oxidatie wordt  over het algemeen erg mooi gevonden omdat het 't beeld een doorleeft en ouder uiterlijk geeft. Het oxidatie-effect wordt ook wel een patina genoemd. Patina, ook wel aangeduid als koperroest of edelroest, is dus in feite een doffe corrosielaag, ontstaan door blootstelling aan de lucht en vocht en komt voornamelijk voor op koperen voorwerpen en koperhoudende legeringen, zoals brons.
Binnenshuis vindt zo'n corosie-proces nauwelijks plaats. Om deze reden worden sommige bronzen beelden vanuit het atelier kunstmatig van een groene patina voorzien.
Een bronzen beeld kan door de wijze van corrosie ook goed worden gebruikt ter decoratie van de tuin of een een veranda. De voor ophangen geschikte bronzen beelden (vogels op takje) kun je uiteraard met wat spijkers of schroeven aan een staander van pergola of tuinscherm hangen.
 
VERZILVERDE BRONZEN 
Gemaakt volgens de 'verloren was methode. Dit zijn unikaten.
Werkwijze: De gietmal wordt om het gegoten beeld eruit te kunnen halen voor de eindafwerking, kapot geslagen. De mal kan op deze manier slechts één keer worden gebruikt en het resultaat is een uniek product. De collectie Verzilverde bronzen is op deze manier vervaardigt. De kunstobjecten zijn gemaakt van brons en daarna afgewerkt met een finish van Sterling zilver (echt zilver).  Deze finish is dun aangebracht om te voorkomen dat de objecten te veel glans vertonen. Door het gegeven dat zilver verkleurd, zullen ook deze objecten langzaam een authentiekere uitstraling krijgt die je ook ziet bij antiek zilver. Het is niet de bedoeling dat deze objecten gepoetst worden.
 
STENEN BEELDEN IN RESIN/HARS
Resin en polystone worden gemaakt van gemalen steen zoals graniet, marmer, soapstone, dat vermengd is met een vloeibare kunsthars. Dit vloeibare composiet wordt voor het maken van beelden in mallen gegoten, waarbij zeer gedetailleerd gewerkt kan worden. Veel artikelen die eruit zien als gemaakt van hout of steen, zijn gegoten van resin of polystone.  De verwarring met het natuurlijke materiaal is logisch, want het eindproduct voelt, klinkt en “weegt” als hout of steen, afhankelijk van de hoeveelheid steen dat er in is verwerkt. Net zoals bij natuurlijke materialen is de afwerking erg belangrijk voor de kwaliteit van het product.
Nadat het het beeld uit de vorm komt, worden scherpe uitsteeksels en randen verwijderd en wordt het in meerdere stappen geschuurd en vervolgens gepolijst. Hierna wordt het beeld met de hand geverfd of gepatineerd, gedroogd en opnieuw gepolijst. Het resultaat is een beeld dat zo hard en sterk is als steen en ook zo aanvoelt.

HOOGSTE KWALITEIT RESIN/HARS
Het maakproces van de FRITH natuurcollectie met onder andere de hazen kent nog extra toevoegingen aan het basismateriaal en omvat extra handmatige handelingen om tot het gewenste eindresultaat te komen, zoals het gebruik van een zeer hoog aandeel speciaal bronspoeder en een eindafwerking met wax. Deze beelden zijn UV en vorstbestendig. 

POLYSTONE BEELDEN
Polystone is ondoordringbaar voor vocht. Hierdoor is dit materiaal erg geschikt is om buiten te laten staan. Uiteraard moet je bij gekleurde objecten wel rekening houden met wat verbleken van de kleur van de verf in de loop van tijd. Polystone figuren kun je beter niet met een schoonmaakmiddel schoonmaken,  omdat daar chemische stoffen in zitten die de kleuring kunnen aantasten.  


 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x