African Art Groot echt bronzen beeld - Fairtrade object uit Burkina Faso - XL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
African Art
€ 735,00 Incl. btw

Bronzen beeld, 59 cm lang, van een Afrikaanse vrouw met hoofdtooi, Het traditioneel gevormde beeld is vakkundig gemaakt in Burkina Faso door Patrice Balma volgens de Verloren Was methode. Een unicaat ontwerp, met certificaat. Gewicht ca. 5500 gram.

Na te vragen
Artikelnummer:
TA-8718531728189

Afrikaanse vrouw, brons - XL

Uniek bronzen beeld van een Afrikaanse vrouw met hoofdtooi, gemaakt in Burkina Faso. Het gewaad volgt de welvingen van het lichaam een toont groot vakmanschap. Dit bronzen kunstwerk is gemaakt volgens de "Verloren Was" methode in Burkina Faso en is met een mat turqoise-groene patina afgewerkt.

  • Kunstenaar: Patrice Balma
  • Oorsprong: Burkina Faso
  • Lengte 59 cm x breedte 14 cm
  • Gewicht ca. 5500 gram
  • Materiaal: brons 

Achtergrondinformatie

In Burkina Faso word al eeuwenlang brons gegoten; het is een oud, traditioneel en belangrijk ambacht.
De kunst van het bronsgieten wordt niet op een school geleerd, maar het ambacht wordt - meestal binnen een familie - van leermeester tot leerling overgedragen. Voornamelijk gaat het om mannelijke bronsgieters behorend tot de Djermée-stam.

De vervaardiging van de beelden geschiedt volgens de zogenaamde "verloren was’-techniek. Hierbij wordt het originele beeld gemaakt van wax, dat wordt bedekt met klei. De klei wordt vervolgens gebakken waardoor de wax smelt en uit de vorm druipt. Op deze manier ontstaat de mal voor het beeld, die daarna met bron wordt volgegeoten. Het onstane beeld wordt deels met koperoxide gematineerd waardoor de mooie kleur ontstaat.

De makers van deze beelden zijn aangesloten bij Coöperatie Ouagadougou. Een collectief van verschillende vakmanschappen bijeen om zo een breed aanbod te bieden voor de lokale-, nationale- en internationale markt. Kunstnijverheid en vakmanschap, het antwoord in een samenleving waar weinig industriële ontwikkeling bestaat en waar een grote werkeloosheid heerst.
Burkina Faso, letterlijk ‘het land van de oprechte mensen’, ligt gedeeltelijk in de Saharastrook. Het is 7x zo groot als Nederland en er wonen 17 miljoen mensen.

De Coöperatie ondersteunt de ambachtslieden met hun marketing en stimuleert hen tot innovatie, kwaliteitsverbetering en onderlinge samenwerking. Natuurlijk vanuit de FairTrade-principes.
Door samenwerking met Tahoua Import worden de producenten gestimuleerd en gemotiveerd tot nieuwe ideeën en producten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x