Mouseion Petit Danseuse de quatorze ans, het kleine danseresje van Edgar Dega

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Mouseion
€ 875,00 Incl. btw

Prachtig real size kunstbeeld van de "Petit Danseuse" van Edgar Degas, met tule rok. Dit is een onder licentie gemaakte replica met een lengte van 99 cm. Materiaal: resin. Het danseresje kan worden afgehaald of worden verzonden op een kleine pallet.

te bestellen

Levertijd:
12 á 17 dagen
Artikelnummer:
DE11

Petit Danseuse, Degas - 99cm

Replicaat van het balletdanseresje van Edgar Degas, de "Petit Danseuse". Het meisje draagt een tutu uit tule en een stoffen strik zoals ook bij het origineel van brons en staat op een houten plateau. Dit beeld is onder licentie geproduceerd, zoals te zien is aan het merkteken onder het plateau.  In de verpakking zit een klein certificaatje / brochure met informatie. 

Specificaties:

  • Real size beeld van 99 cm
  • Materiaal: gepatineerd resin / hout / stof
  • museumreplica Edgard Degas
  • gelicenseerd 

Achtergrondinformatie over de Petit Danseuse:

Het  oorspronkelijke amper één meter hoge beeldje van de Petit Danseuse is gemaakt van brons en textiel en stelt het veertienjarige danseresje Marie van Goethem voor, die een leerlinge was van de dansschool van de Opéra in Parijs. Destijds (anno 1881) was dit beeld een "steen des aanstoots" en er werd schande van gesproken. De critici vonden het meisje een 'bloem van vroegrijpe verdorvenheid', 'dierlijke schaamteloosheid' en 'het ziekelijke gezicht van een amper volgroeide straatmeid.  

Degas' ongehoorde realisme was een schok voor zijn tijdgenoten, mede doordat hij het gangbare schoonheidsideaal links liet liggen. Degas maakte heel veel voorstudies voor dit plastiek. In het oeuvre van Degas vormen danseressen een belangrijk thema. Hij observeerde hen tijdens repetities. Op de zesde tentoonstelling van de Impressionisten toonde Degas dit wassen beeld van het jonge danseresje. Zij was gekleed in een tutu van mousseline, voorzien van echte balletschoenen en een satijnen strik; alles bedekt met een dunne laag was.  De sokkel (plateau) had Degas gemaakt van het hout van de vloer van een repetitielokaal.
Na zijn dood maakte Adrien Hébard van de Petit Danseuse diverse afgietsels. Deze werden door de nicht van Degas van tutu's en haarlinten voorzien in dezelfde materialen, maar in andere tinten dan bij het oorspronkelijke wassen beeld.

Aardig te weten is dat in 1996 een bronzen afgietsel van de Petit Danseuse, Edgar Degas beeldje van een balletdanseres, geveild werd en maar liefst 10,8 miljoen dollar opbracht.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x