test banner

Metalen wandsculpturen zijn tijdloos en chique

Metalen wandsculpturen zijn tijdloos en chique

De vele mogelijkheden van wandkunst hebben zich uitgebreid naar tijdloze metalen wandsculpturen van hoge kwaliteit. Ze zijn er in abtracte en figuratieve verschijning en in vele metaaltinten en kleuren.

Een levendig wandobject in 3D

Haal je platte schilderijen en lijsten van de muur en verhoog de sfeer met een wandsculptuur met allure.

Niet zomaar een wanddecoratie omdat het een trend is, maar een kunstobject waar je tijd van kunt genieten. De ambachtslieden van het C. Jeré – Artisan House ontwerpteam hebben gezorgd voor vakkundig bewerkte en gerangschikte metalen voor de designs, waarbij messing, brons, rvs, staal en combinaties hiervan zijn toegepast.

Vakkundig handgemaakte en bewerkte wandsculpturen 

Sommige onderdelen van deze imponerende kunstwerken zijn bewerkt met snijbrander, hitte of geaccentueerd met lak of verf. Daarnaast is structuur aangebracht met staalborstels of werden delen van het metaal tot hoogglans gepolijst.  Deze indrukwekkende wandobjecten zijn er in  allerlei stijlen, zoals figuratieve, abstracte en industriële objecten. De driedimensionale wandsculpturen van C. Jeré-Artisan House zagen voor het eerst in de jaren zestig het licht, waarmee het designteam uit Amerika al  snel furore maakte. Ze werden door hun galeriewaardigheid en acceptabele prijs omarmd door een groter publiek en werden in Amerika regelmatig uitgelicht in toonaangevende interieurbladen. Interieurstylisten waren naarstig op zoek naar deze prachtige ontwerpen van C. Jeré - Artisan House, totdat in de tachtiger jaren er andere interieurstijlen de boventoon voerden. 

Artisan House heeft ze echter rond de eeuwwisseling nieuw leven ingeblazen door, naast de beroemde ontwerpen zoals Raindrops, Urchin en Portofino, ook veel nieuwe ontwerpen te introduceren. Dit sloeg aan en de nieuwe woonstijl werd ook gretig opgepikt door grote fabrikanten die probeerden om met hun fabrieksmatige uitgestanste creaties van blik, die met een spuitbus werden bespoten, een stukje van de groter wordende markt mee te pikken. Deze kunnen echter op geen enkele manier tippen aan de kwaliteit en beleving van een echt C. Jeré - Artisan House wandsculptuur. 

Vorm, materiaal, vakmanschap en bewerkingen lijken op geen enkele manier op de prachtige, tijdloze metalen wanddecoraties die onder invloed van  licht- en schaduw telkens op een andere manier hun schoonheid tonen. De levendige en stijlvolle objecten van Artisan House tillen je interieur naar een hoger stijlniveau. De ambachtelijk gemaakte wandsculpturen zijn gesigneerd en worden geleverd met een certificaat.

In de showroom van Decovista zijn er vele te bewonderen in allerhande stijlen. Maak een afspraak en kom vrijblijvend langs in Duiven.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »