Vetri di Murano

Sorteren op:

Kleurrijke clown. lengte 17 cm van kleurig Murano glas, op ambachtelijke wijze vervaardigd door Italiaanse glasmeesters. Dit unicaat wordt geleverd met certificaat. Mondgeblazen en handgemaakt in Italië.
€135,00
Handgemaakte clown van Murano glas, op ambachtelijke wijze vervaardigd door Italiaanse glasmeesters. Unikaat van ca 18 -20 cm.
€225,00

Vetri di Murano - Muranoglas

Het wereldberoemde glas van Murano heeft altijd een synoniem voor elegantie en goede smaak vertegenwoordigd, maar weinigen kennen de achterliggende geschiedenis ervan. 
Het eerste bewijs van een actieve glaswerkplaats in Marano dateert van het jaar 892, meer dan 1100 jaar terug.

Muranoglas staat bekend om haar verfijning en elegantie. Met het gebruik van eenvoudig metalen gereedschap vormt de meester het glas met een vaardigheid en expertise die op geen enkele school wordt geleerd.
Jongere mensen kunnen de techniek en kunst alleen leren door samen te werken met de oude meesters die met de Murano traditie zijn opgegroeid. 
Ieder stuk is volledig met de hand gemaakt en elk stuk verschillend van de ander zoals normaal bij handgemaakte, unieke stukken.

In de Middeleeuwen, werd de kunst van Murano-glas, beïnvloed door islamitische en Byzantijnse tradities, gekenmerkt door het hoge niveau van productie. Tussen de dertiende en veertiende eeuw werden ten behoeve van vooraanstaande Europese families prachtige kunstvoorwerpen van Murano glas vervaardigd die nu nog in musea zijn terug te vinden. Met behulp van talrijke maar eenvoudige ijzeren gereedschappen vervaardigden experts met grote vaardigheden en nauwkeurigheid die op geen enkele school te leren zijn, prachtige glasobjecten. Net als in een oud middeleeuwse laboratorium, kunnen de jongeren de technieken alleen leren van de oude glasmeesters.
De wortels van de Murano traditie zijn gelegen in de sterke behoefte de vervormbaarheid van glas zodanig te verbeteren, dat het mogelijk wordt het te vormen en te bewerken, totdat er een eindproduct ontstaat dat niet alleen onvergelijkelijk is met andere materialen, maar ook de verwezenlijking betekent van de creatieve fantasie van de maker.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x