Achtergrondinformatie

Informatie over Artisan House - C. Jeré

Bekijk direct de Exclusieve Collectie

Ontstaansgeschiedenis C. Jeré Artisan House  

C. Jeré is de handelsnaam die de kunstenaars Jerry Fels en Curtis Freiler registreerden in 1963 om samen te werken. De handelsnaam is een samentrekking van delen van hun beider namen. Vanaf eind 50er jaren tot ver in de 70er jaren ontwierpen zij samen prachtige metalen wandsculpturen, die zij vervolgens in de begintijd van hun samenwerking ook in hun studio volledig met de hand construeerden.
Toen hun werk populairder werd en de vraag groter, namen ze geschoolde vaklieden in dienst om de ontwerpen na te bouwen en om mee te helpen aan nieuwe ontwerpen. Tot op heden bestaat de C. Jeré Design Studio van Artisan Houses nog steeds. Het bevindt zich in Burbank, Californië. Uit handen van meester-ontwerpers ontstaan regelmatig nieuwe, prachtige constructies. De productie van de constructies vindt plaats door een team van getalenteerde ambachtslieden in twee overzeese productiestudio's. Deze outsourcing van het productieproces was nodig om de sculpturen betaalbaarder en bereikbaar te maken voor een wat breder publiek.

Het is interessant om een decoratief wandsculptuur van goede kwaliteit en naam aan te schaffen, dat ver boven de low-budget massa uitstijgt, zeker als je je realiseert dat de wandobjecten van Artisan House uit de 70-er jaren op veilingen frequent voor prijzen rond de 7500 USD worden verkocht.  

Materialen en bewerkingen

Inmiddels maakt Artisan House al meer dan 50 jaar een zeer bijzondere collectie metalen wandkunst en sculpturen voor woonhuizen en openbare plaatsen. Of het nu figuratief of abstract is, elk werk wordt met de hand gemaakt uit hoogwaardige metalen en legeringen, waaronder koper, brons, messing, staal, aluminium en chrome. De bewerkingen zijn talrijk en gevariëerd, van laswerk tot beitelwerk, van slijptol tot airbrushing of patinering, alsmede vlambehandelingen van de gebruikte metaalsoorten die kleurschakeringen laten zien in bijv. koper of chroom. Door al deze bewerkingen hebben alle objecten een unieke en levendige uitstraling. 

De C. Jeré sculpturen winnen nog steeds in toenemende mate aan populairiteit en zijn erg gewild bij verzamelaars en interieurontwerpers.  Alle items zijn beschermd tegen namaak door copyright, ze zijn gesigneerd en worden geleverd met een certificaat. Ook de exclusieve dealers waarmee Artisan House samenwerkt houden eventuele namaak goed in de gaten. De prijzen van een echt C. Jeré object variëren en worden veroorzaakt door de moeilijkheidsgraad, de bewerkingen, de metaalsoorten en afmetingen van een object. Prijzen voor kleine objecten starten rond de € 600,- maar ook objecten van rond de € 4.000,- komen voor. 

Bekijk HIER de wandsculpturen van Artisan House - C. Jeré

Betaalbaar design

Sedert de oprichting in 1963 blijft Artisan House haar oorspronkelijk voornemen trouw: het vervaardigen van kunst van galerie-niveau tegen een betaalbare prijs. C. Jere by Artisan House heeft met succes het gat gedicht tussen het dure aanbod van exclusieve kunstgalerieën en in massa geproduceerde wandobjecten, door het creëren van originele en ongeëvenaarde ontwerpen. Het bedrijf voegt een grote dimensie toe aan indoor en outdoor omgevingen, die menigeen verbaasd doet staan. Oogverblindend mooi!

De wandsculpturen verheffen het uiterlijk van elke ruimte dankzij zeer uiteenlopende vormgeving, kleur- en materiaalgebruik. Abstract design met multigekleurde, koele en warme tinten, op de natuur geïnspireerde ontwerpen met aardse inspiraties en sculpturen die doen denken aan activiteiten die ontspannen, prikkelen of inspireren.

Toepasbaarheid:
De wandsculpturen passen uitstekend in zowel moderne als in traditionele interieurs, maar geven ook een directiekamer of vergaderruimte een interessante uitstraling. Er zijn ook wandobjecten in de collectie van Artisan House die geschikt zijn voor buiten in de tuin of op een terras. Daarbij wordt geadviseerd deze op een enigszins beschutte plek te plaatsen. Op deze manier kan men jarenlang van zo'n  aankoop genieten. 

In de collectie bevinden zich ook vrijstaande vloerobjecten en prachtige tafelonderstellen die zorgen voor dynamiek in de ruimte. De objecten uit deze vrijstaande collectie zijn vrijwel alle geschikt voor buitenshuis en zijn stuk voor stuk ware eye-catchers voor tuin of dakterras. Vraag bij je dealer om inzage in de catalogus. 

Veelzijdige metaalkunst
Dankzij haar bruisende, veelzijdige ontwerpen is Artisan House erkend als multi-dimensionaal "metaalbedrijf van de kunst". In de loop der decennia is een collectie ontstaan van kleinere representatieve wandsculpturen zoals bomen, takken en kleine scénes, alsmede grootschalige kunstwerken in moderne, trendy of traditionele stijl. Voor iedere smaak is er wel een geschikt object te vinden. 

De wandsculpturen zijn bijzonder geschikt voor een woonkamer, maar zijn evenzo fantastische eyecatchers in een bedrijf of kantoor, waarmee men beslist een groot statement kan maken. 
-------------
Decovista is officieel dealer. Kom langs in onze showroom om de collectie te bewonderen.

Ben je op zoek naar een uniek wandobject ter aankleding van een woonkamer, eetkamer, slaapkamer of hal? Wij hebben een bijzonder mooie collectie metalen kunstobjecten voor zowel een modern, tijdloos als klassiek interieur.  Maak eens een afspraak om vrijblijvend rond te kijken of vraag om advies.
Veel van de getoonde objecten kunnen we direct uit voorraad leveren.  

---------------Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x