Achtergrondinformatie

Informatie over C. Jeré

Logo Artisan House

Direct naar de collectie

Ontstaansgeschiedenis C. Jeré Artisan House  

C. Jere is de geregistreerde handelsnaam van de  kunstenaars Jerry Fels en Curtis Freiler, die vanaf eind 50er jaren tot ver in de 70er jaren zowel samenwerkten als ontwierpen. Samen creeerden ze prachtige metalen ontwerpen voor wandsculpturen om ze daarna in hun studio volledig met de hand te construeren.
Toen hun werk populairder werd en de vraag groter, namen ze geschoolde vaklieden in dienst om de designs na te bouwen en te helpen ontwerpen en richtten daarmee Artisan House op.
Tegenwoordig ontspruiten uit handen van meester-kunstenaars in de C. Jere Design Studio te Burbank, Californië  nieuwe ontwerpen, waarna ze gereproduceerd worden door een team van getalenteerde ambachtslieden in twee overzeese productiestudio's. Hierdoor blijven de prijzen betaalbaar waardoor het interessant wordt een dergelijk decoratief wandsculptuur aan te schaffen, zeker als je je realiseert dat wandobjecten uit vroegere collecties e.a. kunstobjecten van Artisan House op veilingen wel 7500 USD hebben opgebracht. Afhankelijk van de geliefdheid van een bepaald object, kan het dus zelfsop langere termijn een goede investering in kunst zijn.

Materialen en bewerkingen

Inmiddels maakt Artisan House al 50 jaar een zeer bijzondere collectie metalen wandkunst en sculpturen voor woonhuizen en openbare plaatsen. Of het nu figuratief of abstract is, elk werk wordt met de hand gemaakt uit hoogwaardige metalen en legeringen, waaronder koper, brons, messing, staal, aluminium en chrome. De bewerkingen zijn talrijk en gevariëerd, van laswerk tot beitelwerk, van slijptol tot airbrushing en patina alsmede vlambehandelingen van de gebruikte metaalsoorten waardoor diverse kleurschakeringen ontstaan in bijv. koper of chroom. Hierdoor hebben alle objecten een unieke en levendige uitstraling. 

De C. Jeré sculpturen winnen in toenemende mate aan populairiteit en zijn erg gewild bij verzamelaars en interieurontwerpers.  Alle items zijn copyrighted, gesigneerd en worden voorzien van certificaat.

Ga HIER meteen naar de wandsculpturen van C. Jeré

Betaalbaar design

Sedert de oprichting in 1963 blijft Artisan House haar oorspronkelijk voornemen trouw: het vervaardigen van kunst op galerie niveau tegen een betaalbare prijs. C. Jere by Artisan House heeft met succes het gat gedicht tussen het dure aanbod van exclusieve kunstgalerieën en in massa geproduceerde decoratieve wandobjecten door het creëren van originele beelden in ongeëvenaarde ontwerpen tegen betaalbare prijzen. Het bedrijf voegt een grote dimensie toe aan indoor en outdoor omgevingen, die menigeen verbaasd doet staan. Oogverblindend mooi!

De wandsculpturen verheffen het uiterlijk van elke ruimte dankzij zeer uiteenlopende vormgeving alsmede kleur- en materiaalgebruik. Abstract design van multigekleurde, koele en warme tinten, op de natuur geïnspireerde ontwerpen met aardse inspiraties en sculpturen die doen denken aan activiteiten die ontspannen, prikkelen of inspireren.

Toepasbaarheid:
De metaalsculpturen passen uitstekend in zowel moderne als in traditionele interieurs, maar geven ook een directiekamer of vergaderruimte een interessante uitstraling. Er zijn ook wandobjecten in de collectie van Artisan House die geschikt zijn voor buiten in de tuin of op een terras. Daarbij adviseren wij u om deze te plaatsen op een enigszins beschutte plek waar hevige regen, hagel en direct fel zonlicht worden vermeden. Op deze manier kunt u jarenlang van zo'n wandobject genieten. 

Er zijn tevens vrijstaande vloerobjecten alsmede prachtige tafelonderstellen binnen de collectie, die zorgen voor een bepaalde dynamiek in de ruimte óf in uw tuin. Deze vrijstaande collectie beeldende kunstobjecten zijn vrijwel allen geschikt voor buiten en stuk voor stuk ware eyecatchers voor in uw tuin of groot dakterras. Met alle plezier tonen wij u de betreffende objecten in onze catalogus. 

Veelzijdige metaalkunst
Dankzij haar bruisende, veelzijdige ontwerpen is Artisan House erkend als multi-dimensionaal "metaalbedrijf van de kunst". In de loop der decennia is een collectie ontstaan van kleinere representatieve wandsculpturen zoals bomen, takken en kleine scénes, alsmede grootschalige kunstwerken in moderne, trendy of traditionele stijl. Voor iedere smaak is er wel een geschikt object te vinden. 

De wandsculpturen zijn bijzonder geschikt voor een woonkamer, maar zijn evenzo fantastische eyecatchers in een bedrijf of kantoor, waarmee men beslist een groot statement kan maken. 
Voor wie op zoek is naar vintage objecten: kijk dan eens hier.  

Ga HIER meteen naar de wandsculpturen van C. Jeré

-------------
Decovista is officieel dealer.

Bent u op zoek naar een uniek wandobject ter aankleding van uw woonkamer, eetkamer, slaapkamer of hal? Wij hebben een bijzonder mooie collectie metalen kunstobjecten voor zowel een modern, tijdloos als klassiek interieur. Wandsculpturen, wandobjecten, metalen kunstobjecten.
Bent u geinteresseerd in een Artisan House - C. Jeré object, maar bent u nog niet helemaal zeker van uw keuze neem dan gerust contact met ons op. Veel van de getoonde objecten kunnen wij direct uit voorraad leveren. Ook is bezichtiging en het bekijken van de catalogus mogelijk.  Direct meenemen kan ook. Tevens kunnen wij alle modellen voor u bestellen. Stuur ons een e-mail over het betreffende object. Wij adviseren u graag. 

Niet in voorraad zijnde wanddecoraties kunnen worden nabestelt.  Levertijden variëren,  meestal binnen 2 á 3 weken.   

---------------Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x