wanddecoratie - 3-D wandsculpturen - wandobjecten van metaal

Wanddecoratie

Exclusieve, drie-dimensionale wanddecoratie, ondermeer in de vorm van metalen 3D wandsculpturen van C. Jeré, een aantal grote schilderijen en mixed-art op canvas. Als wanddecoratie zijn ook het voordelige panoramabehang en fotobehang met aanvullende decor stickers opgenomen. Het geheel aan muurdecoratie is divers en zowel mensen met een ruim budget als ook mensen met een kleiner budget kunnen hier wellicht het een en ander vinden op het gebied van wandaankleding. Zie je niets dat je aanstaat, kom later dan nog eens terug want de collectie met wanddecoratie wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe, verrassende muurversieringen.

De hoofdgroep Wanddecoratie onderverdeeld

Wandsculpturen van C. Jeré - hoge kwaliteit

Dit zijn exclusieve, drie-dimensionale wandobjecten die zijn gemaakt van hoogwaardige metalen. Gebruikt wordt rvs, koper, messing, staal en chroom. Deze metalen zijn meestal bewerkt met gebruikmaking van technieken zoals slijpen, brushen, verven en branden.

Een voorbeeld is Raindrops in chrome of brass, beide wandsculpturen bevatten elementen die een bewerking hebben ondergaan. Zo zijn een deel van de platte schijven langs de randen gekarteld en gebrand, zodat een ruwe rand ontstaat die bovendien door hitte verkleurd is. De schijven zijn op draad gelast waardoor in het hart van de schijf een gekleurde stip is ontstaan. Soortgelijke bewerkingen zien we ook terug bij het retro wandsculptuur Epiphany, waarbij echter de schijven in rood- en blauwtinten zijn geverfd.

Een ander voorbeeld is het wandsculptuur Indulgence, dat bestaat uit koperen repen. Deze stroken koper zijn ook met hitte behandeld en krijgen hierdoor een wijnrode verkleuring. Ieder metaal reageert op een andere manier op hitte en bij de wandsculpturen van C. Jeré is duidelijk te zien dat hiermee creatief wordt gespeeld.  

Kenmerken:

  • Kwaliteits wanddecoratie
  • met certificaat
  • gesigneerd
  • exclusief handwerk

De wandobjecten van C. Jeré zijn op geen enkele manier te vergelijken met die van de goedkopere metalen modellen die je de laatste tijd als trend tegenkomt in de goedkopere woonwinkels, waarbij vooral blik of ijzer wordt gebruikt. De wanddecoraties van C. Jeré zijn gemaakt van stevige, rijke metalen met deugdelijk laswerk, ze hebben stevige ophangpunten en het metaal heeft artistieke bewerkingen ondergaan. Deze wandsculpturen koop je om vele jaren plezier van te hebben; ze worden geleverd met een certificaat van echtheid dat wordt uitgegeven door Artisan House in Amerika. Alleen zij hebben de exclusieve rechten om de door C. Jeré ontworpen wandobjecten te mogen leveren aan galeriëren, exclcusieve woonwinkels en andere speciaal geselecteerde dealers. Daarom kunt u ook bij ons altijd op afspraak een wandsculptuur komen bezichtigen.  

Bekijk hier de C. Jeré wanddecoraties

Wanddecoraties metaal - budget

Leuke wanddecoraties voor jonge mensen en voor hen die er niet zoveel aan willen uitgeven en frequent willen wisselen. Ook met deze wanddecoraties is het mogelijk om een muur een geheel andere aanblik te geven. Ze worden meestal gemaakt van ijzer en blik dat wordt gelakt of geverfd. Deze muurdecoraties zijn niet afkomstig van een specifieke kunstenaar, maar ze worden wel met de hand gemaakt.  Ze passen in de trend om platte wandobjecten, zoals schilderijen, posters of foto's te vervangen voor iets dat reliëf heeft. Ook van deze wanddecoraties kun je jaren plezier hebben.

Kenmerken:

  • laag geprijsde wandobjecten
  • materiaal ijzer en blik
  • combinatie van handwerk stanswerk

Bekijk hier de budget wanddecoraties

Schilderijen

Platte wandkunst, ingelijst of op spieraam danwel frame gespannen. Deze doeken zijn volledig handbeschilderd of er is sprake van een mix tussen art-print en handbeschildering.  De doeken zijn alle op spieraam of frame gespannen en zijn klaar om op te hangen. We hebben een beperkte collectie, waaronder een paar schilderijen met industriële objecten.

Fotobehang

Met fotobehang kun je snel en voordelig een wand bekleden met een thema dat aansluit op jouw persoonlijke voorkeur of op de sfeer die je in je woonkamer of slaapkamer wilt halen. Ook voor de kinderen zitten er keuze. Een muur decoreren met fotobehang is zeer eenvoudig en ook nog voordelig. De foto is geprint op normaal papier en dan daarom met normaal behangplaksel worden geplakt. De designs bestaan alle uit vier delen. De collectie met fotobehang wordt in de toekomst uitgebreid. Zit er niet iets van je gading uit deze serie wanddecoratie bij, dan zijn er ook nog panorama-typen.

Panoramabehang

Panoramisch behang: deze wanddecoratie kenmerkt zich door een fotoprint waarop de illusie van openslaande verandadeuren een uitzicht geven op een wereldstad, een rustgevend natuurgebied of een tropisch oord met zeezicht. De verandadeuren lijken toegang te geven tot een balkon, bootdek of tuinterras. Door gebruikmaking van bepaalde maatverhoudingen en perspectief, breekt dit behang uit de View-collectie een dichte wand van de woonkamer open en voegt enorme ruimte toe. Het panoramabehang is afkomstig van Walltastic, dat ooit begon met wandbekleding voor kinderkamers (ook in ons assortiment).

Muurstickers

Met muurstickers gemaakt van veloursuit de Coart collectie kun je je bestaande behangwand decoreren met een motief. De muurstickes laten zich heel gemakkelijk opplakken omdat ze zelfklevend zijn. Gebruik wel als ondergrond een glad oppervlak. Bij een inrichtingsplan zal in eerste instantie niet direct aan het toevoegen van muurstickers als wanddecoratie gedacht worden, maar meer aan een nieuw behang. Desalniettemin kunnen muurstickers net zo beeld- en sfeerbepalend zijn als de andere elementen uit je interieur. Met het plakken van een muursticker heb je voor relatief weinig geld en tijd een andere uitstraling aan uw muur. Specifieke kinderstickers van Coart hebben we ondergebracht bij de Muurstickers-in de groep Kinderbehang. De muurstickers die zijn onderbracht in de hoofdgroep Wanddecoratie zijn ook geschikt voor de woonkamer.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x