Wandsculpturen - wandobjecten - wandkunst

Wanddecoratie algemeen

Exclusieve, drie-dimensionale wanddecoraties, ondermeer in de vorm van metalen 3D wandsculpturen van C. Jeré, low-budget wanddecoraties, schilderijen en mixed-art op canvas. Een andere categorie wanddecoratie wordt gevormd door behang. Er is voordelige panoramabehang en / of fotobehang met aanvullende decor stickers opgenomen. Onze muurdecoratie-objecten zijn divers en voor elk budget bereikaar. De collectie met wanddecoratie wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe, verrassende muurversieringen.

Toelichting op de categorieën

Wandsculpturen van C. Jeré - hoge kwaliteit

Dit zijn exclusieve, drie-dimensionale wandobjecten, vervaardigd van hoogwaardige metalen. Ze zijn stevig en hebben een sterke constructies. De hierbij gebruikte materialen bestaan uit koper, messing, roestvrijstaal en chroom. In veel gevallen worden deze metalen bewerkt met gebruikmaking van technieken zoals slijpen, brushen, verhitten en verschillende verftechnieken.

Wandsculptuur Raindrops is een goed voorbeeld waarbij deze technieken zijn gebruikt. Een deel van de schijven zijn langs de randen gekarteld en gebrand; andere schijven zijn enkel verhit. Alle zijn gepuntlast waardoor in het hart van elke schijf een gekleurde kern is ontstaan. De halve bollen zijn, hoewel eveneens gelast, echter egaal van kleur gebleven. Soortgelijke bewerkingen zien we ook terug bij het kleurrijke wandsculptuur Epiphany, waarbij met airbrush-techniek kleur is toegevoegd. Bij wandsculptuur Indulgence dat is opgebouwd uit stroken koper zijn duidelijk de verkleuringen zichtbaar die zijn ontstaan door hitte-behandeling. De verkleuringen naar diep oranje en wijnrood passen uitermate goed bij het rode koper.  

Iedere metaalsoort reageert en verkleurt op een andere wijze en resulteert in combinatie met handmatige constructie en bewerking telkens weer in een uniek en indrukwekkend designobject.

De wandobjecten van C. Jeré zijn op geen enkele manier te vergelijken met die van de goedkopere metalen modellen die je als ''mode-item" terugziet in woonwarenhuizen, waarbij vooral blik wordt gebruikt (wij hebben er enkele in de budget-lijn). Met de stevige, meervoudige bevestigingspunten kun je er letterlijk alle kanten mee uit.  Deze wandsculpturen koop je om vele jaren plezier van te hebben. Ze worden geleverd met een certificaat van echtheid dat wordt uitgegeven door Artisan House USA.  

Bekijk hier de C. Jeré wanddecoraties

Budget-Lijn wanddecoraties

Leuke wanddecoraties voor wie er niet zoveel aan wil geven en regelmatig iets anders willen ophangen. Ook met deze wanddecoraties is het mogelijk om een muur een heel andere aanblik te geven. De budget-lijn wanddecoraties zijn niet zo groot en meestal gemaakt uit ijzer en blik dat wordt gelakt of geverfd. Deze muurdecoraties worden ten dele met de hand gemaakt. Ze passen goed bij de trend om bijvoorbeeld schilderijen, posters of foto's te vervangen voor iets dat reliëf heeft. Ook van deze wanddecoraties kun je jaren plezier hebben, mits je niet te snel met nieuwe trends wil meegaan.

Kenmerken:

  • laag geprijsde wandobjecten
  • materiaal ijzer en blik
  • achterzijde vaak hol
  • zeer licht van gewicht

Bekijk hier de budget wanddecoraties

Schilderijen

Platte wandkunst, ingelijst of op spieraam danwel op een frame gespannen. Deze schilderdoeken zijn volledig handbeschilderd of er is sprake van een mix tussen art-print en handmatig schilderwerk. Onze schilderijen zijn klaar om op te hangen.  

Fotobehang

Met fotobehang kun je snel en voordelig een wand bekleden met een thema dat aansluit op jouw persoonlijke voorkeur of op de sfeer die je in je woonkamer of slaapkamer wilt bereiken.  Een muur decoreren met fotobehang is zeer eenvoudig en ook voordelig. De afbeeldingen zijn geprint op normaal papier en kunnen met normale behanglijm worden verwerkt. De ontwerpen bestaan alle uit vier delen. De collectie met fotobehang wordt in de toekomst uitgebreid. Zit er niet iets van je gading uit deze serie wanddecoratie bij, dan is er ook nog het panoramabehang.

Panoramabehang

Panorama behang kenmerkt zich door een fotoprint waarop de illusie van openslaande verandadeuren een uitzicht geven op een wereldstad, een rustgevend natuurgebied of op een tropisch oord met zeezicht. De verandadeuren lijken toegang te geven tot een balkon, bootdek of tuinterras. Door gebruikmaking van bepaalde maatverhoudingen en perspectief, vergroot dit behang uit de View-collectie ogenschijnlijk een dichte wand, waardoor het veel ruimer lijkt. Het panoramabehang is afkomstig van Walltastic, dat ooit begon met wandbekleding voor kinderkamers.

Muurstickers

Met muurstickers gemaakt van velours uit de Coart collectie kun je een aanwezige behangwand of geverfde wand decoreren met een motief. De muurstickes laten zich heel gemakkelijk bevestigen omdat ze zelfklevend zijn. Voorwaarde daarbij is een gladde ondergrond. Bij een inrichtingsplan zal in eerste instantie niet direct aan het toevoegen van muurstickers ter decoratie worden gedacht worden. Desalniettemin kunnen muurstickers net zo beeld- en sfeerbepalend zijn als de andere elementen in je interieur. Met het plakken van een muursticker geef je voor relatief weinig geld en tijd een andere uitstraling aan je muur.  De muurstickers die zijn onderbracht in de hoofdgroep Wanddecoratie en zijn ook geschikt voor de woonkamer.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x