SPEELDOOSJES - MUZIEKDOZEN

Sorteer op:

Kristallen muziekdoosje. Dit speeldoosje spreekt meer dan 1000 woorden. Het is een smaakvol, handgemaakt geschenk waaruit een aangenaam geluid komt. Het inwendige goudgetinte opdraai mechaniek speelt de melodie: My heart will go on.
€38,00
Kristallen muziekdoosje. Dit speeldoosje is een smaakvol, handgemaakt geschenk waaruit een aangenaam geluid komt. Het inwendige goudgetinte opdraai mechaniek speelt de melodie: Castle in the sky.
€34,50
Kristallen muziekdoosje. Dit speeldoosje is een muzikaal en handgemaakt object waaruit een prettig geluid komt. Muziek zegt meer dan 1000 woorden... Het inwendige goudgetinte opdraai mechaniek speelt de melodie: Castle in the sky.
€37,00
Kristallen muziekdoosje. Dit speeldoosje met rode en blauwe accenten is een smaakvol, handgemaakt geschenk met een goede klank. Het inwendige goudgetinte opdraai mechaniek speelt de melodie: Castle in the sky.
€28,95
Kristallen muziekdoosje. Dit speeldoosje is een veelzeggend, handgemaakt kleinood waaruit een aangenaam geluid komt. Het inwendige goudgetinte opdraai mechaniek speelt de melodie: Wedding march / bruiloftsmars.
€32,95
Muziekdoos, speeldoosje baby jongetje in een met wit kant afgezet blauw pakje. De baby ligt te slapen met zijn hoofd op een groot kussen. Na het opwinden van het mechanisme beweegt het lichaam van de baby zachtjes heen en weer (alsof hij ademt) en kl...
€24,50
Speeldoos: Baby(jongen) in zachte blauwe kleertjes en bunny-mutsje, zittend in een mand. Muziekdoosje, waarbij de baby beweegt op de melodie: "Mozarts wiegenlied". Hoogte 20 cm
€39,75
Speeldoos: Baby(jongen) in een trommel. Muziekdoosje. Baby beweegt op de melodie: "Brahms wiegenlied". Hoogte 17 cm. Schattig om cadeau te krijgen bij een geboorte.
€29,95
Speeldoos in de vorm van een glanzend goudgekleurde locomotief met 8 kristallen. Het muziekdoosje speelt de melodie: It's a small world.
€43,95
Carrousel Leeuw met ombouw, uitgevoerd in wit met goud accenten. Deze muziekdoos speelt de melodie "Dr Zivago". Hoogte 17cm.
€38,00
Vitrine met kasteel in een winterscene met sneeuwpoppen.
De scene binnenin draait op de melodie Winter wonderland. Hoogte 14 cm..
€59,25
Een berenorkest dat u zelf kunt samenstellen. Hoe meer beren op het podium, hoe completer de orkestmuziek. Echte interactie dus voor 25 kerstliedjes en 10 all-timers.
Speelt 25 kerstliedjes en 10 all timers. Maat: 25 x 23 cm
€179,00
Dansende kopjes van kunstof. Ze draaien rond mop de melodie "Chariots of Fire" Hoogte ca. 100 mm.
€37,50
Draaiende kopjes speeldoos. Kleurrijke speeldoos, waarbij de kopjes draaien op de muziek van Fly me to the moon.
€37,95

Speeldoosjes

Speeldoosjes, ook wel muziekdoosjes genoemd,  zijn echte verzamelstukjes. Ze zijn er voor de allerkleinsten, bijvoorbeeld als geboortegeschenk of voor een kinderverjaardag. Ook volwassenen zijn vaak gecharmeerd van speeldoosjes, omdat ze doen denken aan vroeger. Pure nostalgie, omdat ze doen herinneren aan de kindertijd, of dat de melodie hen aan vroeger doet herinneren. Er zijn ook echte verzamelaars onder de volwassenen.

Speeldoosjes zijn nostalgie

Speeldoosjes zijn nostalgie; ze doen herinneren aan de onbezorgde kindertijd door ofwel hun model ofwel vanwege de melodie. Vroeger had bijna elk meisje wel een speeldoosje dat ze van haar vader en moeder of van grootouders kreeg en waar ze urenlang gefascineerd naar kon kijken.  Tegenwoordig vind je nog nauwelijks muziekdoosjes in de winkels; deze kleinoodjes hebben plaats gemaakt voor electronisch speelgoed en andere, vaak bijzonder dure spellen.  Gelukkig bevinden zich onder de volwassenen nog veel verzamelaars van deze nostalgische objecten. 

Het blijven leuke, tijdloze cadeaus waar iedereen warme gevoelens bij krijgt. Velen sluiten een gekregen speeldoosje dan ook in hun hart als dierbaar geschenk om  voor lange tijd te bewaren.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x