C. Jeré
€ 1.339,00 Incl. btw

3D wandsculptuur Raindrops in brass, één van de beroemdste ontwerpen van Curtis Freiler en Jerry Fels. Handgemaakt, gesigneerd C. Jeré - 2007 met certificaat. Maten: 167 x 84 18 cm.

Backorder

Levertijd:
ca. 2 weken
Artikelnummer:
CJ320215

Wandsculptuur Raindrops brass

Als je iets blijvends van kunstzinnige aard voor aan de wand zoekt, iets heel anders dan een vlak object zoals een schilderij of fotolijst, dan kan deze hoogwaardige, metalen wanddecoratie aan je wensen tegemoet komen. 

Het beroemde ontwerp Raindrops is een spannende eye-catcher die een wand tot leven brengt en die absoluut in positieve zin bijdraagt aan de uitstraling van je woonkamer.

Deze wanddecoratie, ontsproten op de tekentafel van het kunstenaarsduo C. Jeré, heeft diepte en het wisselende daglicht van buiten of die van kunstlicht binnen, laat het object telkens op een andere manier zien. Dit komt door haar kleurschakeringen en schaduwwerking. 
Wandsculptuur Raindrops brass met zijn stalen schijven en halve messing bollen heeft zo'n 18 cm diepte omdat de elementen, elk onder een andere hoek, naar voren steken.

Raindrops, een beroemd ontwerp

Dit imponerende object dat in de zeventiger jaren werd ontworpen is één van de beroemdste ontwerpen van Curtis Freiler en Jerry Fels, oftewel C. Jeré.  Dit abstracte sculptuur is opgebouwd uit een metalen frame waarop een grote hoeveelheid klusters van staaldraden zijn gelast. Aan het eind van elke staaldraad bevindt zich een schijf of een halve bol, die afhankelijk van hun bewerking de kleur van messing meer of minder toont. Messing wordt onderbroken door bruine en vlambehandelde delen die soms een blauw-achtige kleur vertonen. De vlakke schijven bestaan uit elementen met een gladde rand en delen met een gekartelde rand. De gekartelde schijven zijn voor extra effect deels donker gebrand en gelakt en er zijn er staalblauwe ringen door hitte ontstaan. Met behulp van vlambehandeling en vernis zijn op deze schijven bruine verkleuringen ontstaan. Daarnaast heeft het centrum van elke vlakke schijf een donker centrum als gevolg van een lasbrander die de aanhechting heeft verhit. De glanzende, halve bollen hebben deze verkleuring niet en maken het wandsculptuur Raindrops brass nog levendiger. 

Afhankelijk van de belichting is Raindrops ook 's avonds een interessant object. Zo zal een spotje meer het goud tevoorschijn toveren, terwijl overdags het koudere daglicht meer de donkere accenten toont.

Specificaties:

  • Type: abstract  
  • Handgemaakt kunstobject
  • Ontwerp: C. Jeré, gesigneerd
  • Exclusief uitgebracht door Artisan House
  • Geleverd met echtheidscertificaat
  • Materiaal: messing en staal
  • Maat: ca 167 x 84 x 17 cm

Ophangen van Raindrops brass, C. Jeré wandobject

Raindrops in brass is een wanddecoratie met zes bevestigingspunten, zodat het, afhankelijk van de beschikbare ruimte, zowel horizontaal als verticaal kan worden opgehangen. Gebruikelijk is een horizontale bevestiging. Het object weegt grofweg zo'n 5 kilo. Daarom is bevestiging met pluggen en schroeven voldoende.  Hang het wandsculptuur met minimaal 2 schroeven op.

Goede raad:

Onze ervaring is dat de standaard catalogusfoto meestal niet helemaal overeen komt met de feitelijke kleur van het object. Dit is het logische gevolg van ambachtelijk handwerk, maar ook licht bij fotografie heeft invloed op de uitstraling. Daarom voegen we ook altijd onze eigen foto's toe zodat u een divers beeld krijgt. Ons advies is echter om altijd om te komen kijken in de showroom. Als wandobject Raindrops u bevalt, dan kunt u deze daar ook gelijk aankopen en meenemen (mits in voorraad). 

Bezichtiging showroom

U kunt in principe dagelijks terecht, maar kom op afspraak omdat we enerzijds niet continue aanwezig zijn, maar ook omdat we ervoor willen zorgen dat wat u wilt bezichtigen ook echt aan de wand hangt (mits in voorraad). We hebben een grote keuze in wandobjecten van C. Jeré, waardoor we soms niet alles vooraf konden ophangen.  

De door ons gebruikte foto's zijn gemaakt in onze showroom

Wandssculptuur Raindrops brass verlevendigt uw interieur.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x