SPEELDOOSJES - MUZIEKDOZEN

Sorteer op:

Het kristallen speeldoosje is handgemaakt. Uit hetet inwendige messing opdraai mechaniek klinkt een aangenaam geluid als het de melodie Castle in the sky laat horen. Afmetingen : breedte en diepte 9 cm x hoogte 9 cm.
€34,50
Kristallen muziekdoosje. Dit speeldoosje is een veelzeggend, handgemaakt kleinood waaruit een aangenaam geluid komt. Het inwendige goudgetinte opdraai mechaniek speelt de melodie: Wedding march / bruiloftsmars.
€34,95
Muziekdoos of speeldoosje van een slapende baby in een blauw pakje, op een groot kussen. Na het opdraaien van het mechaniek beweegt de baby alsof hij ademt en klinkt het wiegelied van Brahms. Lengte 20 cm.
€25,50
Sale
Speeldoos: Baby(jongen) in zachte blauwe kleertjes en bunny-mutsje, zittend in een mand. Muziekdoosje, waarbij de baby beweegt op de melodie: "Mozarts wiegenlied". Hoogte 20 cm
€39,95 €29,75
Sale
Speeldoos: een leuk geboortecadeau: een baby(jongen) in een trommel. Dit muziekdoosje beweegt op de melodie: "Brahms wiegenlied". Hoogte 17 cm.
€29,95 €23,95
Zeldzame speeldoos met een concertbak met beren-muzikanten. Door de beren op het podium te plaatsen of te verwijderen wijzigt de 'volheid' van het orkest. De beren zelf bewegen niet. Mr. Christmas GOLD LABEL speelt 25 kerstliedjes en 10 all timers. M
€178,00
Speeldoos in een witte carrousel met paarden. De bovenrand is gedecoreerd met leeuwenkoppen en babys. Deze muziekdoos speelt de melodie Greensleeves. Afmetingen: 14x15,8x16,5 cm
€37,95
Speeldoos glitterbol met elfje. Na het opdraaien speelt het een melodie:
Hoogte ca. H 15 cm. Schud met de bol en het elfje wordt omringd door gouden sneeuw.
Materiaal: polystone en glas
€19,95
Babymeisje met speen. Dit speeldoosje speelt de melodie: La Le Lu. Het speeldoosjes is Ø9,5x10 cm hoog en gemaakt van polystone.
€24,50
Speeldoos ..... Deze muziekdoos speelt de melodie ..
€24,50
Aquarium glitterbol goudvissen en ondeugende katjes. De scene met goudvissen binnenin de bol draait op de melodie “O Susanna”. Afmetingen: 12,5 x 12 x 17,7 cm.
Materiaal: polystone en glas
€57,00
Sale
Deze nostalgische speeldoos, een kermisattractie met Dansende kopjes, draait rond op de melodie "Chariots of Fire".  Hoogte ca. 10 cm. Materiaal: kunststof
€37,95 €28,50

Speeldoosjes

Speeldoosjes, ook wel muziekdoosjes genoemd,  worden gewaardeerd door jong en oud. Kinderen vinden de bewegende delen fantastisch en bij ouderen is het een stukje nostalgie; ze doen denken aan vroeger. Echte verzamelaars vind je onder volwassenen.  

Speeldoosjes zijn nostalgie
Ze doen herinneren aan de onbezorgde kindertijd door ofwel hun model ofwel vanwege de melodie. Vroeger had bijna elk meisje wel een speeldoosje dat ze van haar vader en moeder of van grootouders kreeg en waar ze urenlang gefascineerd naar kon kijken.  Tegenwoordig vind je zelden nog muziekdoosjes in de shoppingcentra; deze kleinoodjes hebben plaats gemaakt voor vaak luidruchtig electronisch speelgoed of dure bordspellen.  Het blijven echter sfeervolle en tijdloze muziekdoosjes waar iedereen warme gevoelens bij krijgt. Velen sluiten een gekregen speeldoosje dan ook in hun hart als dierbaar geschenk om voor lange tijd te bewaren.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x