Behanginstructie

Behanginstructie

Deze informatie heeft betrekking op Walltastic behang, stickers en accessoires, het fotobehang en het behang uit de View-Collectie.

De kinderbehang collectie is er in 3 maten 

XXL :  304 cm breed x 243 cm hoog  - 12 vellen van elk 51 x 122 cm (bxh)
XL :    200 cm breed x 243 cm hoog  -  8 vellen, elk 51 cm x 122 cm (bxh)
L  :     152 cm breed x 243 cm hoog  -  6 vellen voor het posterbehang

Het Panoramabehang uit de View-collectie en het Fotobehang hebben afwijkende maten en worden in andere maten behangvellen geleverd. Kijk voor de juiste informatie naar de specificaties bij het artikel.

Algemeen:

Realiseer voor relatief weinig geld een complete slaapkamer metamorfose voor je kinderen of babykamer. Walltastic behang is gebaseerd op wat kinderen leuk vinden en soms televisieprogramma's en tekenfilms.  Het themabehang is bovendien super voordelig en makkelijk te verwerken door de losse vellen.  

De inhoud van een verpakking Walltastic behang is bedoeld voor het behangen van één van de slaapkamerwanden met een thema. Dit vormt de basis voor de verdere kameraankleding met bijpassende stickers, dekbedden, accessoires, speeldoosjes, kleedjes enzovoort.


Voorbereiding aanbrengen kinderbehang:

Voor u begint:
Leg de panelen in de juiste volgorde uit op de vloer en kijk het na op eventuele fouten. Als u een fout vindt, neem dan contact op met uw leverancier voor u het behang opplakt­.
Omdat de plaats van het eerste paneel het algemene gezicht van de poster in zijn geheel­ bepaalt, is het raadzaam om extra tijd uit te trekken en extra zorg te besteden aan de juiste plaatsing.
Aangezien veel muren niet volledig recht zijn, raden we aan om – voor het aanbrengen­ – hulplijnen te tekenen.
Teken met potlood de lijnen op de muur met behulp­ van een centimeter­, waterpas­ (horizontale­ lijnen) en een schietlood­ (verticale­ lijnen).

Plakinstructie

Maak 1/2 pakje Perfax rood of paars behangplaksel aan met 2 liter water, half uur laten staan, goed doorroeren en klaar om te beginnen.
Het eerste paneel, behorende linksboven, insmeren met lijm, goed uitsmeren (tot randen iets omkrullen). Dan met zeer weinig lijm nog eens insmeren, de randen leggen zich plat.
Neem het papier van de tafel en plak het tegen de muur.
Wacht niet te lang tussen het plakken van elk paneel, de tekeningen zullen dan niet correct aansluiten.
Verwijder met een vochtige doek voorzichtig­ overtollige lijm aan de voorkant van het behang. Teveel wrijven of schoonmaken zal de inkt van het papier verwijderen.
Het is normaal dat elk paneel, zodra dit met lijm wordt ingesmeerd­, ruim 1 cm groter is als een droog paneel.

Schrik dus niet als u een droog paneel onder een al opgeplakt paneel houdt!

Oplossen van maatproblemen:

Als de wand breder is, dan kun je dat met een beetje creativiteit oplossen door leuke randen naast het behang te plakken, het in dezelfde tint te verven of het op te vullen met een strook gordijn, etc. Als de wand kleiner is dan kun je de behangvellen aan de buitenranden van het thema afknippen. Maak een 1/2 pakje Perfax Paars behangplaksel aan met 2 liter water, half uur laten staan, goed doorroeren en klaar om te beginnen. Het eerste paneel, behorende linksboven, insmeren met lijm, goed uitsmeren (tot randen iets omkrullen). Dan met zeer weinig lijm nog eens insmeren, de randen leggen zich plat. Neem het papier van de tafel en plak het tegen de muur. Wacht niet te lang tussen het plakken van elk paneel, de tekeningen zullen dan niet correct aansluiten. Verwijder met een vochtige doek voorzichtig­ overtollige lijm aan de voorkant van het behang. Teveel wrijven of schoonmaken zal de inkt van het papier verwijderen. Het is normaal dat elk paneel, zodra dit met lijm wordt ingesmeerd­, ruim 1 cm groter is dan een droog paneel.

Walltastic levert een duidelijke handleiding mee.

Muurstickers

Walltastic Muurstickers zijn eenvoudig en snel aan te brengen, te verplaatsen en te verwijderen. Lees wel eerst de informatie na op de verpakking om te controleren of de door u gekozen sticker ook echt zonder schade weer te verwijderen is. De muurstickers zijn het meest geschikt voor harde, gladde ondergronden zoals deuren, ramen en meubels en gestucte muren zonder structuur. Zorg er voor dat de ondergrond (bijvoorbeeld glas, plastic, aluminium, tegels) goed schoon, droog, stof- en vetvrij is. Als de ondergrond net geverfd is, moet je minimaal vier weken wachten voordat je de stickers aanbrengt.

Walltastic kan niet garanderen dat de muurstickers plakken op muren met fijn schuurwerk, spachtelputz of ander stucwerk met een structuur of korreltjes, zoals bijvoorbeeld granol. Verder plakken de stickers niet op behang (ook geen glasvezel- of vliesbehang) en oppervlakten geschilderd met afneembare (muur)verf.

De Walltastic Muurstickers zijn geen speelgoed, plak de stickers niet binnen bereik van uw kind.

PlakinstructieRDK

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x