Borowski Info

Welkom op de BOROWSKI informatiepagina

Glas Studio Borowski werd opgericht in 1990 te Polen door Stanislaw Borowski die een internationaal befaamde glaskunstenaar was. Zijn unieke glaskunst stijl is te zien in tal van kunstgaleries, musea en particuliere collecties in de hele wereld.
In het Borowski glasatelier wordt door de mannelijke tak van de familie prachtige en unieke glaskunstwerken handmatig vervaardigd. Ze hebben de kunst van het glasblazen en kleurgebruik geperfectioneerd tot een onnavolgbare stijl die wereldwijd bekend is. De broers verbeteren voortduren hun techniek en designs, hetgeen resulteert in de productie van verbazingwekkende kunstwerken. 
De oprichter (Stanislaw Borowski) richtte in 1990 de Bowowski Studio op, waarvan de dagelijkse leiding in 1993 werd overgedragen aan zijn zonen.  In dit atelier worden de onderscheidende objecten gemaakt die behoren tot de Artist Edition, de  Studio Line collectie en de  Outdoor Objects collectie.

Stanislaw Borowski

Stanislaw Borowski

Stanislaw Borowski (geb. 1944 in Moutiers, Frankrijk). Sedert de 70-er jaren is hij een internationaal erkende kunstenaar (Europa / USA) op het gebied van glasgravures en sculpturen. Hij richtte in 1990 de glasstudio Borowski op. Het beheer ervan droeg hij in 1993 over aan zijn zonen Pavel en Victor.

Pavel Borowski

Pawel BorowskiPavel Borowski (1969) is een veelzijdig kunstenaar en tevens hoofd van de glasblazersfabriek Borowski. Naast de meesterwerken die hij zelf produceert is  voornamelijk hij bepalend voor de ontwikkeling van de zgn. Artist Edition, maar ook de glasobjecten behorende tot de Studio Line en de Outdoor Objects.

Stanislava Jan Borowski

Stani Jan Borowski

Stani Jan Borowski (1981) is één van de meest succesvolle kunstenaars van zijn tijd. Hij heeft  vele bijzondere glazen sculpturen gecreëerd voor de Artist Collection en kleurrijke objecten voor de collecties Studio Line en de Outdoor Objects. Daarnaast maakt hij schilderijen en sculpturen in brons en metaal.

Kijk hier naar een filmpje over de familie en het ontwerpproces.

DE COLLECTIES

Met elk van de glasontwerpen uit de Borowski glascollecties tracht Borowski de fascinatie van glas over te brengen door in elk stuk hun liefde, passie en perfectionisme te leggen.  De drie collecties zijn:

Studio Line
Prachtige glasontwerpen die uitstekend in de woonkamer passen, decoratief en veelal functioneel als schaal, vaas, presse papier of verlichtingselement in de vorm van een kandelaar, waxinelichtbrander etc.
 
Outdoor Collectie
Decoratieve glasontwerpen die geschikt zijn om zowel binnenshuis als buitenshuis te plaatsen. Deze ontwerpen zijn een combinatie van glas en metaal. Bovendien is de voet of standaard uitgevoerd in roestbruin, weersbestendig metaal. De meeste objecten zijn voorzien van weersbestendig verlichting. Alle glasobjecten zijn winterhard, vorstbestendig, regenbestendig en vooral uniek! Dit geldt zeker voor de grote, sprookjesachtige glasobjecten, die de tuin of uw terras een sfeervolle uitstraling geven.

Vraag ons - naast de indicatieve informatie bij de artikelen - naar de exacte levertijden. We zullen altijd een manier proberen te vinden het gewenste object zo snel mogelijk te leveren. Over het algemeen is het meeste binnen een week leverbaar.

Artist Edition / Meesterwerken
Uitvoerig bewerkte kunstwerken van glas, volledig handgemaakt, door de artiest gesigneerd en gedateerd en  vergezeld van een certificaat van de Borowoski glasstudio.King Queen borowski

Het ontwerpen van deze individuele meesterwerken is een fascinerende bezigheid, temeer omdat achter elk, niet bepaald licht, sereen en sprankelend unicaat een bijzonder ingewikkelde en oude ontwerptechniek schuilt, die nog door slechts weinigen beheerst wordt. Vermoedelijk wekken deze stukken om die reden de waardering van verzamelaars en kunstliefhebbers op: de combinatie van de bijzondere handwerktechniek en de levensvreugde die zij uitstralen.

Soms zijn deze ontwerpen te bewonderen tijdens internationale galerieën, te zien in musea met naamsbekendheid, of maken ze deel uit van bijzondere privécollecties.

BESCHIKBAARHEID OBJECTEN
Decovista kan de gehele collectie leveren, meestal binnen een 1á 2 weken.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x