Presse-papier

Sorteer op:

Deze ronde presse-papier van glas heeft een doorsnee van 9 cm. Een decoratief en praktisch cadeau voor zowel man en vrouw. Naar wens gratis verpakt in cadeaupapier.
€22,50
Deze voordelige presse-papier van glas heeft een doorsnee van 9 cm. Een geschikt cadeau voor zowel man en vrouw. Kleuren: roze spiralen boven een donker getinte ondergrond. De foto is enkel een impressie. Elke presse-papier is uniek en handgemaakt/mo...
€19,95
Deze voordelige glazen bol - presse-papier bol van mondgeblazen kwaliteits handwerk heeft een doorsnee van 9 cm. Een geschikt cadeau voor zowel man en vrouw. Kleur: wit/rood. De foto is enkel een impressie, want geen enkele bol is precies gelijk.
€14,95

Presse-papier

Voordelige presse papiers, leuk als cadeau voor zowel man als vrouw.

Een presse-papier is een voorwerp dat in voorgaande eeuwen op een bureau of  bovenop papieren geplaatst werd, om te voorkomen dat ze wegwaaiden. Meestal is een presse-papier van glas gemaakt en heeft een beperkte omvang, zodat het gemakkelijk in een la opgeborgen kan worden. Het was destijds een normaal en praktisch gebruiksvoorwerp en stond altijd zichtbaar opgesteld. Om die reden werd er naar gestreefd het object zo esthetisch mogelijk te maken. 
De presse-papier is als object om papier bijeen te houden in onbruik geraakt; deze taak is overgenomen door paperclips en nietjes.  Hij wordt echter nog steeds gemaakt, maar dan als kunstvoorwerp. Er zijn vele varianten en ze worden steeds kunstzinniger. Het zijn nog steeds juweeltjes om te zien.

Een moderne presse-papier is dan ook een prachtig verzamelobject, en een eyecatcher op uw bureau of in uw vitrinekast!

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x