Frith diersculpturen- Natural Art Collectie

Sorteer op:

Stier sculptuur. Machtige Hooglander stier ontworpen door beeldhouwer Veronica Ballan, uitgebracht in resin (cold cast bronze). Hand afgewerkt. H 17 x L 35 x B 18 cm
€234,00
Ezel sculptuur. Dit schattige baby ezeltje is ontworpen door beeldhouwer Veronica Ballan uit de UK en uitgebracht in resin (cold cast bronze) door Frith. Hand afgewerkt en gepolijst.
Maat: H 16 x B 15 cm
€84,50
Haas sculptuur Tanya. Ontworpen door Thomas Meadows. Het hazenbeeld is uitgebracht in resin (cold cast bronze), handafgewerkt en handmatig gepolijst.
Maat: H 13 x B 14 cm
€71,50
Haas sculptuur Ted. Ontworpen door Thomas Meadows. Het hazenbeeld is uitgebracht in resin (cold cast bronze), handafgewerkt en handmatig gepolijst.
Maat: H 16 x B 12 cm
€71,50
Haas sculptuur Timothy, een ontwerp van beeldhouwer Thomas Meadows. Het hazenbeeld is uitgebracht in cold-cast bronze en is UV en vorstbestendig. Dit hazenbeeldje meet 16 cm hoog x 12 cm breed.
€71,50
Haas sculptuur Tess de Dorset haas. Ontworpen door Thomas Meadows. Het hazenbeeld is uitgebracht in resin (cold cast bronze), handafgewerkt en handmatig gepolijst.
Maat: H 30 cm
€169,00
Haas sculptuur Thomas de Dorset haas. Ontworpen door Thomas Meadows. Het hazenbeeld is uitgebracht in resin (cold cast bronze), handafgewerkt en handmatig gepolijst.
Maat: H 34 cm
€169,00
Haas sculptuur Hugo, opzij kijkend. Ontworpen door Paul Jenkins. Het hazenbeeld is uitgebracht in resin (cold cast bronze), handafgewerkt en handmatig gepolijst.
Maat: H 28 cm
€104,00
Haas hazenbeeld of sculptuur Hilda, starend naar de maan. Ontworpen door Paul Jenkins. Het hazenbeeld is uitgebracht in resin (cold cast bronze), handbewerkt en handmatig gepolijst.
Maat: H 18 x B 12 cm
€99,95
Haas sculptuur Humphrey, ontworpen door Paul Jenkins voor Frith. Het hazenbeeld is uitgebracht in resin (cold cast bronze), handbewerkt en handmatig gepolijst.
Maat: H 21 x B 19 cm
€98,00
Papegaaiduiker sculptuur naar een ontwerp van Paul Jenkins. Het sculptuur is uitgebracht in resin (cold cast bronze) en handbewerkt en gepolijst. Voor binnen en buiten. Hoogte 19 cm.
€105,00

Frith diersculpturen- Natural Art Collectie

Sculpturen uit de collecties van Frith
Gerenommeerde beeldhouwers uit Engeland ontwierpen prachtige diersculpturen die verrassend natuurlijk overkomen. Deze collectie moet u bekijken! Het zijn beelden gemaakt van resin met een speciale bronspoeder mix. Vanwege hun uiterlijk zijn ze onderbracht in de productgroep Brons. De productiemethode heet in Engels dan ook cold-cast-bronze. 

Outdoor
Alle sculpturen zijn UV en vorstbestendig en kunnen daarom zowel binnen als buiten staan. De buitenzijde van de beelden is behandeld met wax. Deze zal onder invloed van weersomstandigheden na verloop van tijd haar glans verliezen.

Een deel van de bijzondere collectie is hier opgenomen.  In Engeland heeft de naam Frith grote bekendheid op het gebied van diersculpturen. Hun collectie kwam tot stand door de samenwerking met gerenommeerde Engelse beeldhouwers, die exclusief voor Frith sculpturen maken en produceren. De modellen kom je dan ook nergens anders tegen. De ontwerpen zijn erg mooi en de posities waarin de dieren zijn vormgegeven zo natuurgetrouw. Met de ogen een beetje dichtgeknepen lijkt het alsof het om een echt dier gaat en niet om een sculptuur. Dit komt omdat de kunsternaars die voor Frith de ontwerpen maken, het hele vormgevingsproces met de hand doen. Er komt geen machine aan te pas. Alleen zo krijgt het eindproduct dezelfde authentieke uitstraling als het door de kunstenaar vervaardige prototype van klei of was.
De Engelse beeldhouwers van de hier opgenomen diersculpturen zijn Paul Jenkins, Thomas Meadows en Veronica Ballan (de harig lijkende dieren).

Samen met de kunsteraars heeft Frith al 21 jaar geleden een procedé ontwikkeld waarmee de dierensculpturen die speciale bronsachtige uitstraling krijgen. Dit gebeurt door een verbinding tussen resin vermengd met een speciaal bronspoeder dat door en door, in het gehele basismateriaal, is verwerkt. Ieder sculptuur wordt aan het einde van het maakproces handmatig bijgewerkt en op een speciale manier gepolijst. Ieder eindproduct is daardoor uniek, omdat er altijd kleine verschillen optreden tijdens het bijwerk- en polijst proces. 
De diersculpturen hebben het gewicht en de materiaaleigenschappen van steen, maar een uiterlijk van brons met een zacht tot mat glanzende finish.

Met de aankoop van een Frith sculptuur garanderen we u de aanschaf van een kwaliteitsproduct waarvan u en uw volgende generaties vele jaren plezier van zult hebben.


De kunstunaars:
Paul Jenkins:
Geboren in 1949 in de West Midlands; sinds 1970 maakt hij diersculpturen geïnspireerd door zijn liefde voor de natuur. Hij is opgeleid via de Dudley College of Art en veel van zijn figuratieve werk is bekend om zijn vaardigheid in het creëren van katten en hazen. Hij werkte tevens voor de Metropolitan Museum in New York en kreeg diverse opdrachten van de National Trust. Zijn werk is veelgevraagd en te zien in veel Engelse galleriën. 

Thomas Meadows
Thomas is een gerenommeerde Britse dier-kunstenaar en werkt vanuit zijn studio in Dorset, waar hij de beeldhouwkunst combineert met zijn levenslange passie voor wilde dieren. Hij heeft een hele bijzondere techniek waardoor het oppervlak van de sculpturen iets artistieks krijgen.

Veronica Ballan 
Veronica Ballan is een buitengewone beeldhouwer en haar kunst kenmerkt zich door wollige of harige dieren, die karakter hebben en perfect zijn in elk detail. Veronica is gevestigd in het noordoosten van Engeland. Haar werk kan worden geclassificeerd als uitmuntend. Het is zo anders dan wat men gewoonlijk ziet. Haar werk is ook heel veel gevraagd. Het zijn bijzondere verzamelstukken met een hoge decoratieve waarde en zijn een aanvulling op de inrichting.

Dit was informatie over:

Frith diersculpturen- Natural Art Collectie

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x